Pasta linguine con vongole
Pasta till två personer.
1 kg musslor.
En hel paprika.
Två vitlöksklyftor.
En handfull persilja.
150ml vitt vin
Lite smör och kryddor.
Gör så här för att få att få bort all sand ur musslorna:
Är ni i Norge t.ex. kan ni själva plocka musslorna! =)
Var bara försiktiga med algblomning då skall ni INTE plocka musslor.
Vill ni se hur vi gjorde det så kan ni kolla in vår video i länken här under.
Link -
Pasta till två personer.
1 kg musslor.
En hel paprika.
Två vitlöksklyftor.
En handfull persilja.
150ml vitt vin
Lite smör och kryddor.
Gör så här för att få att få bort all sand ur musslorna:
- 1. Blanda 2 l kallt vatten med 1 dl salt.
- 2. Täck musslorna med vattnet.
- 3. Rör om då och då.
- 4. Låt stå minst en timme.
- 5. Saltvattnet gör att musslorna spottar ut eventuell sand.
- 6. Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten.
- 7. Upprepa saltvattenproceduren en gång till.
- 8. Låt stå en timme.
- 9. Häll av saltvattnet och spola än en gång musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.
- 10. Koka pastan 1 min kortare än anvisningen på paketet.
- 11. Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs paprika, vitlök och hälften av persiljan i ca 4-5min.
- 12. Slå på vin och lägg på locket och låt koka upp.
- 13. Lägg i musslorna och lägg på locket i ca 2 min, eller tills alla musslorna öppnat sig.
- 14. Vänd ner nykokt pasta i musselkastrullen och låt dra i minst 2 min på svag värme under konstant omrörning.
- 15. Smaka av med salt och peppar.
- 16. Strö över resten av persiljan.
Är ni i Norge t.ex. kan ni själva plocka musslorna! =)
Var bara försiktiga med algblomning då skall ni INTE plocka musslor.
Vill ni se hur vi gjorde det så kan ni kolla in vår video i länken här under.
Link -