chiquita
HBK Medlem
Hej alla matglada.
Här kommer ett recept som är både enkelt och riktigt gott. Gurkan blir krispig och smakar så gott.
Jag skulle utan vidare kunna göra det i husbilen för så enkelt är det.
Efter en stund börjar det bildas lag. Låt det hela stå och vila över natten.
Då kommer det att ha bildats rikligt med lag.
Tillsätt 1 msk flytande Atamon, rör om och lägg gurkan i lämpliga burkar.
Redan när lagen bildats efter någon/några timmar kan man provsmaka.
Som sagt detta har blivit en favorit för oss. /Roy
Här kommer ett recept som är både enkelt och riktigt gott. Gurkan blir krispig och smakar så gott.
Jag skulle utan vidare kunna göra det i husbilen för så enkelt är det.
- 3 kilo Västeråsgurkor. Tvättas noga, gärna försiktigt med potatisborste.
- Skär bort de yttersta ändarna på gurkorna och släng dem.
- Skär gurkorna i tjocklek efter behag.
- Lägg skivorna i en bunke.
- Slå över 700 g strösocker, 3/4 dl vanligt bordssalt, 2 grader 24% ättika.
- OBS tillsätt ingen annan vätska. Rör om då och då. Efter en stund börjar det bildas lag.
- Om man vill kan man ha i torkad dill, gula senapsfrön, lite skuren chili eller en bit pepparrot.
Efter en stund börjar det bildas lag. Låt det hela stå och vila över natten.
Då kommer det att ha bildats rikligt med lag.
Tillsätt 1 msk flytande Atamon, rör om och lägg gurkan i lämpliga burkar.
Redan när lagen bildats efter någon/några timmar kan man provsmaka.
Som sagt detta har blivit en favorit för oss. /Roy