Calle Bonath
FD HBK Medlem
Tag ett upptinat block frusen AlaskaPolloc och skär det i kuber.
Hacka (inte finhacka) en gul lök och stek den så den får lite färg.
Lägg fisken och löken i en gryta, salta och peppra och koka i 10 minuter.
Sila från kokvattnet och lägg fisken och löken i en smord form.
Lägg på ett hekto skalade räkor.
Tag 3 dl av kokvattnet och red av med några matskedar mjöl.
Vispa under kokning så mjölklumparna försvinner.
Häll i en burk cremefraische och låt koka under omröring i 3 minoter.
Häll såsen över fisken, och klipp över lite gräslök.
225 grader i ugnen och låt den stå 15-20 minuter tills den får lite färg.
Till detta kokt potatis.
Räcker till 3-4 portioner
Hacka (inte finhacka) en gul lök och stek den så den får lite färg.
Lägg fisken och löken i en gryta, salta och peppra och koka i 10 minuter.
Sila från kokvattnet och lägg fisken och löken i en smord form.
Lägg på ett hekto skalade räkor.
Tag 3 dl av kokvattnet och red av med några matskedar mjöl.
Vispa under kokning så mjölklumparna försvinner.
Häll i en burk cremefraische och låt koka under omröring i 3 minoter.
Häll såsen över fisken, och klipp över lite gräslök.
225 grader i ugnen och låt den stå 15-20 minuter tills den får lite färg.
Till detta kokt potatis.
Räcker till 3-4 portioner