Vilken häftig syn man möts av när man når krönet på vägen och man ser botten på det gamla kalkbrottet med scenen och det turkosfärgade vattnet, och dit ner ska vi med husbilen på Hemester i Dalhalla.
Martina Larsson som är marknadskoordinator på Dalhalla berättar om anläggningen och visar oss backstage. Ett område dit normalt inte vanliga besökare har tillträde, men nu är ju inget normalt så därför är hela detta område öppet för besökare under de speciella hemestertillfällena.
Det finns så mycket intressant att se och timmarna fullkomligt rusar fram och plötsligt är det dags att gå till restaurangen för kvällens höjdpunkt.
Vi ska få avnjuta en 3-rätters middag som är komponerad av Samuel Stålhandske, Dalhallas Food & Beverage Manager som gör en sista koll innan det är dags att tända ljusen och hälsa gästerna välkomna till bords.
Förrätt
Pankofriterad pilgrimsmussla serveras med en sallad på picklad rättika, betor, vit sparris samt löjrom från Kalix och saffransrouille. Till detta dricker vi Matys Sauvignon Blanc utifrån det vinpaket som Dalhallas sommelier sammanställt.Huvudrätt
Hängmörad lågtempererad ryggbiff serveras med ankleverterrine, tryfflad blomkålspuré, svartrot- och hasselnötsemulsion, ostronskivling, primörer samt portvinssås. Vinet är Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva.Efterrätt
Chokladterrine smaksatt med kaffe- och kokoslikör samt kaffepannacotta med vit chocklad serveras med lakritsmaräng, havtorncurd, nötkrokant samt sorbet. Till det serverades ett glas Torres Floralis Moscatel Oro.Stort TACK Samuel och Sanna för en fantastisk Hemestermiddag i Dalhalla!