• Hösterbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se och betalar inträdesavgift och årsavgift så gäller årsavgiften både för resterande del av 2020 samt hela år 2021.*
    Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny

    Medlemsskap ger, föruom tillgång till fler delar i forumet, även full tillgång till alla ställplatser som husbilsklubbens medlemmar har samlat in under många år.
    Husbilsplatser

    *) Erbjudandet gäller enbart de som inte varit medlem tidigare.

Tyska husbilsförsäljningen sjönk med 53.9% i april

Los Suecos

HBK Redaktör
Inlägg
7.207
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Med en stadigt ökad försäljning i ryggen, så blev det en hård inbromsning av försäljningen i april för både hustilar och husvagnar på den tyska marknaden. Husbilsförsäljningen sjönk med 53,9% och försäljningen av husvagnar backade med 57,4%, enligt statistik från Caravaning Industrie Verband, CIVD.

I Tyskland har man inte som i Sverige problem med beskattningen av husbilar, utan orsaken till försäljningstappet tillskrivs helt coronapandemin.

TommyD
 

Ingrid o Pålle

HBK Medlem
Inlägg
4.538
Kommun
Uppsala
HBK-Nr
3493
Inte underligt, så alla husvagns- och husbilsåterförsäljare har tvingats ha stängt från mitten av mars till 20 april (i Bayern 27 april).

Har man stängt kan man varken sälja eller registrera. (Det är nyregistreringstalen som redovisas,precis som i Sverige.

Pålle
 
Senast ändrad:

Los Suecos

HBK Redaktör
Inlägg
7.207
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Som Pålle mycket riktigt påpekade så hade de tyska handlare stängt mellan den 15 mars till 20 april.

Det skapade ett uppdämt behov i maj, där husbilsförsäljningen ökade med 31,7%, medan husvagnsförsäljningen däremot backade med 15.8%.


En helt annorlunda utveckling än den vi ser i Sverige där nyregistreringen av husbilar faller och husvagnarna ökar. Förklaringen är enkel, Tyskland har inte den rättvisa straffskatten som vi tvingas leva med i Sverige.

TommyD
 
Senast ändrad:
Toppen