Zuccinisoppa
2st zuccini/squash
10cm purjolök
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 tärning grönsaksbuljong
Lite grädde eller soyagrädde
...lite bladpersilja om man vill.*
krydda med VEGETA (blå påse med kryddor finns bland utländska produkter i butiken)
( man kan också med fördel ha i potatis och /eller morot i denna soppa.
*
Skiva och bita upp lök, vitlök och zuccini.
Lägg allt i en kastrull och fyll upp så vatten täcker, på med buljongtärningen och krydda med vegeta.
Koka tills allt är mjukt
Lyft upp allt ur vattnet och mixa med stavmixer eller mixer och häll sedan tillbaka i vattnet/buljongen och sedan på med grädde (själv använder jag soyagrädde) och red sedan lite med maizenaredning efter tycke och smak
Man kan ha denna i kylen i en bringats eller burk och värma efter behov. Vill man så kan man hacka en tomat och lägga i eller räkor. Det blir varmt av soppan och gott till men om man vill så kan man äta soppan som det är eller doppa vitt bröd.
2st zuccini/squash
10cm purjolök
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 tärning grönsaksbuljong
Lite grädde eller soyagrädde
...lite bladpersilja om man vill.*
krydda med VEGETA (blå påse med kryddor finns bland utländska produkter i butiken)
( man kan också med fördel ha i potatis och /eller morot i denna soppa.
*
Skiva och bita upp lök, vitlök och zuccini.
Lägg allt i en kastrull och fyll upp så vatten täcker, på med buljongtärningen och krydda med vegeta.
Koka tills allt är mjukt
Lyft upp allt ur vattnet och mixa med stavmixer eller mixer och häll sedan tillbaka i vattnet/buljongen och sedan på med grädde (själv använder jag soyagrädde) och red sedan lite med maizenaredning efter tycke och smak
Man kan ha denna i kylen i en bringats eller burk och värma efter behov. Vill man så kan man hacka en tomat och lägga i eller räkor. Det blir varmt av soppan och gott till men om man vill så kan man äta soppan som det är eller doppa vitt bröd.