Calleinvierno
HBK Medlem
Snart går strömmingen till både här och där och jag vill tipsa om en god variant.
Lägg dom rensade strömmingsfileerna i en blandning av antingen cream fraise,gräddfil, vanlig fil eller grädde smaksatt med lite fransk senap ,citronpeppar och salt.
Låt dem dra en stund.
Ta ströbröd ev. ihop med grovt rågmjöl och lägg upp strömmingsfileer med skinnsidan ned(.paneringen fastnar lagom bra efter marineringen)
Nu! skiva upp en lagrad ost ,gärna westerbotten och lägg på fileerna och toppa med ytterligare en strömmingsfile och vänd i ströbrödet.
Stek dem sakta i smör och vänta inte för länge med att vända dem så att osten smälter ut i pannan. Serveras på knäckebröd eller ihop med färsk potatis/mos.
En god såstill detta är en blandning av min senap gräddfil och majonnäs (lika delar) Blanda ev. i finhackad lök och dill i såsen.
Njut av denna delikatess
CalleInvieno
Lägg dom rensade strömmingsfileerna i en blandning av antingen cream fraise,gräddfil, vanlig fil eller grädde smaksatt med lite fransk senap ,citronpeppar och salt.
Låt dem dra en stund.
Ta ströbröd ev. ihop med grovt rågmjöl och lägg upp strömmingsfileer med skinnsidan ned(.paneringen fastnar lagom bra efter marineringen)
Nu! skiva upp en lagrad ost ,gärna westerbotten och lägg på fileerna och toppa med ytterligare en strömmingsfile och vänd i ströbrödet.
Stek dem sakta i smör och vänta inte för länge med att vända dem så att osten smälter ut i pannan. Serveras på knäckebröd eller ihop med färsk potatis/mos.
En god såstill detta är en blandning av min senap gräddfil och majonnäs (lika delar) Blanda ev. i finhackad lök och dill i såsen.
Njut av denna delikatess
CalleInvieno