Hej på er som ny medlemar vill vi bjuda på en av våra midsommarfavoviter nämligenen receptet på vår Matjesilltårta, kanske lite bökig men helt klart värt besväret:
Botten:
200 gr kavring
75 gr smör
Fyllning:
4 st gellntinblad
1 st burk matjesill ca 200 gr sill
1 st gul lök
3 dl gäddfil eller matlagningsyougurt
1 burk kesella eller lätt yuogurt
1/2 tsk svart peppar
ca 1 msk matjesillspad
ev salt
Garnring:
1-2 dl gräslök
Finhacka brödet eller smula det i en mixer. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna. Platta ut smulorna i en form med löstagbar botten ca 24 cm. Tag upp sillen och låt den rinna av och finhacka den. Finhacka löken blanda den sill, lök och gräddfil med kesella. Smaksätt ev med salt. Gör i ordning gelantinet enl anvisningarna och rör ner i smeten som sedan hälls i formen. Ställ tårtan att stelna i kyl 2-3 timmar.
Botten:
200 gr kavring
75 gr smör
Fyllning:
4 st gellntinblad
1 st burk matjesill ca 200 gr sill
1 st gul lök
3 dl gäddfil eller matlagningsyougurt
1 burk kesella eller lätt yuogurt
1/2 tsk svart peppar
ca 1 msk matjesillspad
ev salt
Garnring:
1-2 dl gräslök
Finhacka brödet eller smula det i en mixer. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna. Platta ut smulorna i en form med löstagbar botten ca 24 cm. Tag upp sillen och låt den rinna av och finhacka den. Finhacka löken blanda den sill, lök och gräddfil med kesella. Smaksätt ev med salt. Gör i ordning gelantinet enl anvisningarna och rör ner i smeten som sedan hälls i formen. Ställ tårtan att stelna i kyl 2-3 timmar.