F
F.d. 14474
Guest
RÖKT RÖDINGFILÈ MED KAVIARMOSS.
4 personer.
1kg Röding
smör
citronpeppar
dill
ca 20-30 oskalade räkor.
4st Limefrukter.
KAVIARMOSS
1 burk röd kaviar
2 dl vispgrädde
1,5dl keso naturell
3 tsk citronpeppar
½ dl vitt vin Husets.
2 gelatinblad.
Rök rödingen som är urtorkad och kryddad med citronpeppar och dill, bena av och lägg upp i en oval, på ett avlångt fiskfat.
Till kaviarmossen, vispa grädden tjock. Rör i keson, citronpeppar och dill. Slå ½ dl vitt vin i en skål och lägg i 2 gelatinblad, kör i micron ca. 15 sekunder tills gelatinet smält. Rör sedan ned försiktigt i gräddkesoblandningen. In i kylskåpet tills det blivit en fast moss. Lägg sedan klickvis inuti ovalen av rökt röding. Garnera med de skalade räkorna, frächa dillkvistar och limeklyftor. Bon Apetite.