• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2025 kommer att hållas i Karlstad 29 Maj - 1 Juni.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2025
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2025.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.
    OBS! På förekommen anledning: Om du inte loggat in och är HBK-Medlem och inte betalt årsavgiften för 2025 så kan dina rabatter och förlängd reseförsäkring upphöra att gälla.

Röding á la Knaust

F

F.d. 14474

Guest
Röding á la Svedjehills. Går bra med FORELL, Laxfile, FlåddAbborre…
Ingredienser.
4 st 3-4 hektos Rödingar, eller annan fisk.
Citronpeppar.
Dill.
Smör till stekning.

Krossade tomater finhackade.
Champinjoner 2 små eller 1 stor burk.
1 färskgurka ( Skalad och fintärnad ).
3 dl Cremefraiche.
3 dl grädde ( EV. Matlagnings ).
1 Fiskbuljongtärning.
½ Hackad lök
1 tsk Salt

Torka av fisken med papper. Citronpeppar och dill inuti.
Stek på svag värme tills de är klara.
Bena ur fisken och lägg upp fisken i en avlång ugnsfast form. (Folie över för att hålla värmen ).

Häll i tomatkross, tärnad gurka t, hackad lök , champinjoner, och salt i den kvarvarande stekskyn. Smula även i fiskbuljongtärningen.
Stek ihop blandningen, några min. slå sedan på grädden och cremefraichen och blanda ihop en stund.
Häll sedan blandningen över de varma rödingsfiléerna.
Strö en dillsträng längsöver.
Garnera med citronskivor.
Kokt råskalad potatis och ett glas Vitt.
Bon apetite. Bertan.
 
Toppen