F
F.d. 14474
Guest
Röding á la Svedjehills. Går bra med FORELL, Laxfile, FlåddAbborre…
4 st 3-4 hektos Rödingar, eller annan fisk.
Citronpeppar.
Dill.
Smör till stekning.
Krossade tomater finhackade.
Champinjoner 2 små eller 1 stor burk.
1 färskgurka ( Skalad och fintärnad ).
3 dl Cremefraiche.
3 dl grädde ( EV. Matlagnings ).
1 Fiskbuljongtärning.
½ Hackad lök
1 tsk Salt
Torka av fisken med papper. Citronpeppar och dill inuti.
Stek på svag värme tills de är klara.
Bena ur fisken och lägg upp fisken i en avlång ugnsfast form. (Folie över för att hålla värmen ).
Häll i tomatkross, tärnad gurka t, hackad lök , champinjoner, och salt i den kvarvarande stekskyn. Smula även i fiskbuljongtärningen.
Stek ihop blandningen, några min. slå sedan på grädden och cremefraichen och blanda ihop en stund.
Häll sedan blandningen över de varma rödingsfiléerna.
Strö en dillsträng längsöver.
Garnera med citronskivor.
Kokt råskalad potatis och ett glas Vitt.
Bon apetite. Bertan.