• Hösterbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se och betalar inträdesavgift och årsavgift så gäller årsavgiften både för resterande del av 2020 samt hela år 2021.*
    Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny

    Medlemsskap ger, föruom tillgång till fler delar i forumet, även full tillgång till alla ställplatser som husbilsklubbens medlemmar har samlat in under många år.
    Husbilsplatser

    *) Erbjudandet gäller enbart de som inte varit medlem tidigare.

Praktisk guide om husbilslivet i DN

Los Suecos

HBK Redaktör
Inlägg
7.302
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Det stora intresset för husbilen och husbilslivet uppmärksammas i Dagens Nyheter, med en artikel fylld av praktisk information. Husbilsklubbens ordförande Leif Edström intervjuvas, Leif delar med sig tips utifrån sina egna erfarenheter samtidigt som han informerar om vår eminenta klubb.


Roger meddelade just att artikeln tyvärr ligger bakom betalvägg, vilket jag inte kan se som prenumerant.

Därför en kort sammanfattning av artikeln;

Artikeln tar fasta på att coronakrisen har försvårat för oss att resa utomlands, vilket har ökat intresset för svemester här hemma i Sverige, vilket i sin tur ökat intresset för husbilar och husbilssemestern.

Det aviseras från branschen en ökad efterfrågan på begagnade husbilar. Lars Erik Pålsson i egenskap av företrädare för Husvagnsbranschens riksförbund, HRF, ”Ingrid o Pålle” här på Forumet, berättar att ute hos återförsäljarna finns nästan inga begagnade bilar kvar och en stor del av försäljningen går till helt nya husbilsägare. Vilket kommer att innebära att vi får många nya husbilsägare ute på våra svenska vägar, ställplatser och campingar.

Leif Edström vår ordförande i Husbilsklubben.se, Intervjuas och berättar om Sveriges största husbilsklubb, citerar Leif, — Hos oss får alla vara med, från stora fina bilar i miljonklassen till ombyggda folkabussar. Leif föreslår att hyra en husbil, kan vara ett bra en början på ett framtida husbilsliv.

Leif berättar om deras egen historia i husbilsvärlden, från att som han uttrycker det,
— varit en ”ungdom i branschen” på den tiden – och hade två barn på tolv och fem år, sedan dess tillbringat hela semestrarna och nästan alla helger i husbilen.

Leif sammanfattar sitt husbilsliv med, – För husbilsåkarna är det själva resan som är grejen. Vi rör oss hela tiden, till skillnad mot dem med husvagn som ofta stannar lite längre på varje ställe.
– Man drar åt handbromsen, snurrar på förarstolen och sedan är du hemma.

Leif delar sedan generöst med sig praktiska, nyttiga och viktiga tips för de som just är på väg in i husbilsvärlden.

Vidare så avhandlar artikeln de olika alternativen som marknaden erbjuder vad gäller uthyrning av husbilar.

Maria Krafft, trafiksäkerhetsdirektör på Trafikverket, intervjuas också och talar om den bristande säkerheten i våra husbilar.

Trevlig, intressant artikel, nyttig för nybörjaren. Speciellt trevligt tycker jag att det var att Leif och Husbilsklubben.se fick ett så stort utrymme i artikeln.

TommyD
 
Senast ändrad:

Olof G

HBK Medlem
Inlägg
2.712
Kommun
Knivsta
HBK-Nr
12581
Just nu finns ca 3000 begagnade bilar hos handlare, plus 2000 privata annonser,så bilar finns det.

Det aviseras från branschen en ökad efterfrågan på begagnade husbilar. Lars Erik Pålsson i egenskap av företrädare för Husvagnsbranschens riksförbund, HRF, ”Ingrid o Pålle” här på Forumet, berättar att ute hos återförsäljarna finns nästan inga begagnade bilar kvar
 
Toppen