H
hianders
Guest
Vi hade varmrökt lax och kokt potatis kvar sen påskmaten igår skärtorsdag och jag googlade på varmrökt lax och hittade denna gratäng. Passade mycket bra och var enkelt och gott.
POTATIS- OCH KAVIARGRATÄNG
Måtten tog vi lite cirka, mätte inte allt.
400 gr varmrökt lax
500 gr kokt kall potatis
5 msk kaviar (Kalles)
2 dl vispgrädde
3 msk hackad dill
serveras med citronklyftor (glömde vi) och färsk dill.
1. Lägg den kokta kalla skivade potatisen i en ungsfast form.
2. Vispa grädden lätt, blanda i kaviar och dill.
3. Skeda blandningen över potatisen och ställ in i micron i ca 2 min eller i ugn 200 grader.
(vi gratinerade i ugn ca 10-15 minuter)
Bra att ta reda på rester ibland.
fru hianders/Inger
POTATIS- OCH KAVIARGRATÄNG
Måtten tog vi lite cirka, mätte inte allt.
400 gr varmrökt lax
500 gr kokt kall potatis
5 msk kaviar (Kalles)
2 dl vispgrädde
3 msk hackad dill
serveras med citronklyftor (glömde vi) och färsk dill.
1. Lägg den kokta kalla skivade potatisen i en ungsfast form.
2. Vispa grädden lätt, blanda i kaviar och dill.
3. Skeda blandningen över potatisen och ställ in i micron i ca 2 min eller i ugn 200 grader.
(vi gratinerade i ugn ca 10-15 minuter)
Bra att ta reda på rester ibland.
fru hianders/Inger