• Hösterbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se och betalar inträdesavgift och årsavgift så gäller årsavgiften både för resterande del av 2020 samt hela år 2021.*
    Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny

    Medlemsskap ger, föruom tillgång till fler delar i forumet, även full tillgång till alla ställplatser som husbilsklubbens medlemmar har samlat in under många år.
    Husbilsplatser

    *) Erbjudandet gäller enbart de som inte varit medlem tidigare.

Pandemins konsekvenser för husbilsturismen

Los Suecos

HBK Redaktör
Inlägg
7.285
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Det har funnits en övertro, enligt mig, att hemester, Svemester och staycation, som vårt semestrande i vårt eget hemland har kallats. Har läst entusiastiska turistföretagare som förespeglat att vårt eget semestrande hemma skulle kompensera, ja till och med överträffa bortfallet från de utländska turisterna den här sommaren. Självklart har enskilda anläggningar kunnat redovisa det, men troligen kommer inte branschen i stort att göra det.

Hittade ett reportage från Kristinehamn, en populär husbilsdestination, på SVT;

TommyD
 
Senast ändrad:

Jan K

Husbilsplatsadmin
Inlägg
1.469
Kommun
Kristinehamn
HBK-Nr
17820
Om vi räknar med fem månaders coronapåverkan hittills, så blir det i snitt drygt 10 färre husbilsnätter per dygn. Nu bor jag inte så att jag ser ställplatsen i Kristinehamn hemifrån men jag passerar där en eller två gånger i veckan samt ser alla husbilar, som far i riktning till eller från den. För mig ser den full ut. Men å andra sidan brukar den vara överfull, så Tommy har nog rätt.
 

Chippen

HBK Medlem
Inlägg
1.602
Kommun
Södertälje
HBK-Nr
12955
Mariefreds camping har haft en bra sommarbeläggning, den här helgen var campingen nästan helt fullbokad. Träffade ett par som bor i Mariefred och dom säger att det har varit helt galet med turister och husbilar denna sommar.
 

Los Suecos

HBK Redaktör
Inlägg
7.285
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Hittade en ”solskenshistoria” som publicerades idag på SVT Västernorrland.


Önskar för branschens skull, att det är facit för campingbranschen den här sommarsäsongen, men var beredd på klagokören som kommer att sjunga samstämmigt när de verkliga siffrorna kommer att presenteras i september och oktober.

Men grattis Västernorrland, ni är värda att äntligen bli upptäckta!

TommyD
 
Toppen