• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Nytt bokmärke att spara - 600 restips, aktiviteter i Sverige.

Tommy Dynér

HBK Medlem
Inlägg
9.045
Kommun
Söderhamn-Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2024
FF12BD8E-61A7-47FC-A799-AA3A2E414EAF.jpeg
Ulvön, världsarvet Höga Kusten.
Har tidigare skrivit om det ökade intresset vi svenskar visar för att stanna i Sverige, upptäcka närområdet. Så populärt att nya ord skapats för våra nya res-/semestervanor, Svemester, hemester och Staycation.

Det stannar inte vid det, ända uppe i Regeringen har man upptäckt våra nya vanor. Därför har Visit Sweden, statens marknadsföringsbolag för att marknadsföra Sverige utomlands, fått ett nytt direktiv, att nu även marknadsföra Sverige till oss som bor i landet. Samtidigt meddelar regeringen via vårändringsbudgeten att de vill satsa ytterligare tio miljoner kronor på Visit Swedens marknadsföring av Sverige som resmål.

Vi kan redan se resultat på satsningen på den ökade efterfrågan på svenska resmål och upplevelser i Visit Swedens nylanserade upplevelseguide, som du finner här:

Här finner du över 600 förslag på resmål och aktiviteter. Med den här digitala guiden kan vi när vi sitter hemma och planerar en kort eller längre resa med husbilen, snabbt ta oss från inspiration till konkreta tips och bokning om det är aktuellt. För att inte tala om när man stannat på ett nytt ställe, dragit år handbromsen och undrar, vad finns här och vad gör man här... Klicka på bokmärket ”Upplevelseguiden”!

Upplevelseguiden har man tagit fram i samarbete med regionala turistorganisationer, destinationer och besöksnäringsföretag

Så här fungerar upplevelseguiden: Genom att svara på tre enkla frågor om du längtar till staden eller landet, om du känner för puls eller avkoppling, samt om du reser med eller utan barn, får du 5 tips på vad du kan uppleva i din närhet där du befinner dig (du kan ändra inom vilket avstånd du vill få tips). Sedan kan du klicka dig vidare för att läsa mer samt direkt till företaget om du vill göra en bokning eller få mer information.

Några exempel:

På matställen:
Saker att göra

Trevlig upptäcktsresa i Sverige.

Tommy

 
Senast ändrad:
Toppen