Nu är det inne med mobil fritid

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
8.379
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
Den näringslivsinriktad pressen aviserar goda nyheter om svenska företag, inriktade på mobil fritid. Orsaken är att vi går mot ännu en Swemestersommar, med osäkerhet vad gäller reserestriktionerna och därför stannar vi hemma.

Husbils-/ husvagnsförsäljningen har fått en rejäl skjuts uppåt, enbart försäljningen av husvagnar hittills i år har gått upp med 30 procent, enligt HRF, husvagnsbranschens riksförbund. Husbilsförsäljningen något lägre på grund av den orättvisa beskattningen som sker i Sverige, samtidigt med den mycket stora försäljningsökningen i resten av Europa. Det finns helt enkelt inga fler nya husbilar att leverera till Sverige.

Sveriges största campingkedja First Camp, aviserar att de hittills i år har sett en 33-procentig ökning från de 378 miljoner kronor som företaget omsatte i fjol.

En annan vinnare är Kabe, som tillverkar husbilar och husvagnar. Företaget såg sin omsättning öka med 37 procent under första kvartalet, samtidigt som aktien har klättrat omkring 30 procent de senaste tre månaderna.

Känns som vårt intresse för mobil fritid, just nu är väldigt inne.

Tommy
 
Toppen