R
Ruth o Bosse 1
Guest
Det här behövs för 6-8 port
5 dl vispgrädde
2 msk konjak eller portvin
1 msk florsocker
125 g maränger
Garnering:
1 dl vispgrädde
fruktsallad eller färska eller frysta bär.
Gör så här:
1. Vispa grädde konjak och florsocker till halvhårt skum.
2. Bryt sönder marängerna och blanda ner dem i grädden.
3. Häll smeten i en kransform som rymmer ca 1½ l. Ställ desserten i frysen några timmar, gärna längre.
4. Stälp upp kransen och låt den stå i ca 30 minuter i kylskåpet. Spritsa grädden och fyll i mitten med frukt eller bär.
Lycka Till Mycket god
5 dl vispgrädde
2 msk konjak eller portvin
1 msk florsocker
125 g maränger
Garnering:
1 dl vispgrädde
fruktsallad eller färska eller frysta bär.
Gör så här:
1. Vispa grädde konjak och florsocker till halvhårt skum.
2. Bryt sönder marängerna och blanda ner dem i grädden.
3. Häll smeten i en kransform som rymmer ca 1½ l. Ställ desserten i frysen några timmar, gärna längre.
4. Stälp upp kransen och låt den stå i ca 30 minuter i kylskåpet. Spritsa grädden och fyll i mitten med frukt eller bär.
Lycka Till Mycket god