First Camp fortsätter sin satsning på svensk camping, senast Boden Camping & Bad

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
8.042
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
E6F8751A-6255-495F-A28B-3C40D981F011.png


First Camp fortsätter hålla ett högt förvärvstempo och offentliggör nu att bolaget förvärvat Boden Camping & Bad i Norrbotten. Detta blir kedjans 46:e destination i Skandinavien.

Boden Camping & Bad är vackert belägen vid sjön Bodträsket, på gångavstånd från centrala Boden, och har 505 campingtomter och 36 stugor, samt både restaurang och utebad. Detta blir First Camps 46:e destination och den femte i Norrland.

Vi ser fram emot att överta Boden Camping & Bad, som är en välskött anläggning och som vi vill fortsätta utveckla genom både investeringar och ökad marknadsföring för att locka ännu fler gäster. Vi håller ett högt förvärvstempo och kommer fortsätta att titta på nya förvärvsmöjligheter”, säger First Camps investeringschef Ola Bååth.

Säljaren Skicamps tillförordnade VD Peter Engström:

Det känns tryggt att en stark och seriös aktör som First Camp övertar campingen och jag vet att de kommer förvalta och utveckla campingen på ett väldigt bra sätt.

First Camp har bland annat Skandinaviens största bokningskanal för camping och stugboende, firstcamp.se, och Boden Camping & Bad kommer under våren att integreras i denna bokningskanal.

Vi ser mycket fram emot att ta över fina Boden Camping & Bad och kommer att göra allt vi kan för skapa ännu bättre upplevelser för våra gäster. Tack vare våra säljmuskler och populära bonusklubb kommer ännu fler gäster hitta till Boden, och vi ser fram emot ett gott samarbete även med Boden kommun och andra lokala aktörer”, säger Johan Söör, VD för First Camp.

Ägandebytet väntas formellt genomföras i slutet av mars. Transaktionen genomförs av United Camping Holding AB, moderbolag till United Camping AB, och campingen kommer driftsmässigt att vara en del av First Camp.
 

Stig

HBK Medlem
Inlägg
1.340
Kommun
Varberg
HBK-Nr
12151
Medlemskap
2021
Trevligt att det satsas på campingen men en liten undran dock när det gäller First camp. På ett flertal orter har det efter det att de etablerat sig kommit upp förbudsskyltar runt om som blockerat alla alternativ, det har tagit 2-3 år men sen har förbuden varit ett faktum. Det är naturligtvis inte First camp som sätter upp skyltarna utan det är kommunerna men oftast efter ”samarbete”.
Det behöver naturligtvis inte bli så här överallt, kommunen kanske står emot men faktum är att det är ett flertal orter som vi har övergivit efter många års besök sedan man har blivit utestängd.
 
Toppen