Hej!
Då jag jobbade i Åbo ett halvår på -70 talet så fick jag ärtsoppa på grönaktiga ärtor som gjorde den söt .
Långt senare hörde jag på radion att det kan förekomma att man till och med sötar ärtsoppa med sirap i Finland, men blir inte trodd av en finsk dam. SÅ KAN NÅGON HJÄLPA MIG ATT FÅ UPPRÄTTELSE?
Vad jag minns så var den ursprungliga anledningen att man förr i tiden ville skryta med tillgången på sötningsmedel som var dyrt, och egentligen inte för smakens skull.
Att vi kyler snapsar har en liknande bakgrund enligt Sven-Erik Svahn, och en direk motsatt verkan på smaklökarna.
//Conny
Då jag jobbade i Åbo ett halvår på -70 talet så fick jag ärtsoppa på grönaktiga ärtor som gjorde den söt .
Långt senare hörde jag på radion att det kan förekomma att man till och med sötar ärtsoppa med sirap i Finland, men blir inte trodd av en finsk dam. SÅ KAN NÅGON HJÄLPA MIG ATT FÅ UPPRÄTTELSE?
Vad jag minns så var den ursprungliga anledningen att man förr i tiden ville skryta med tillgången på sötningsmedel som var dyrt, och egentligen inte för smakens skull.
Att vi kyler snapsar har en liknande bakgrund enligt Sven-Erik Svahn, och en direk motsatt verkan på smaklökarna.
//Conny