R
Ruth o Bosse 1
Guest
1 kg sillfele som flås o lägges i följande lag.
6 dl vatten
1 dl ättika (24%)
2 msk salt
Till inläggningen:
5 dl socker
40 krossade vitpepparkorn
40 krossade kryddpepparkorn
2 stora gula lökar fin hackade
2 stora rödlökar finhackade
1-2 msk citronpeppar
2 smulade lagerblad
1 stor knippa hackad dill
Låt sillen ligga i den första lagen över natten på sval plats. Ta därefterupp silleno låt den rinna av. Blanda alla ingredienserna till inläggningen o varva därefter den i en hög burk.
OBS! det skall inte vara någon vätska i vid inläggningen. Det bildas vätska.
Låt dra några dagar i kylen.
Mycket god Lycka till.
6 dl vatten
1 dl ättika (24%)
2 msk salt
Till inläggningen:
5 dl socker
40 krossade vitpepparkorn
40 krossade kryddpepparkorn
2 stora gula lökar fin hackade
2 stora rödlökar finhackade
1-2 msk citronpeppar
2 smulade lagerblad
1 stor knippa hackad dill
Låt sillen ligga i den första lagen över natten på sval plats. Ta därefterupp silleno låt den rinna av. Blanda alla ingredienserna till inläggningen o varva därefter den i en hög burk.
OBS! det skall inte vara någon vätska i vid inläggningen. Det bildas vätska.
Låt dra några dagar i kylen.
Mycket god Lycka till.