H
hianders
Guest
Hej! Eftersom det är mycket gott om äpplen i år så vill jag gärna dela med mig av ett recept på äppelris som min mamma Gudrun gjorde ofta.
1 1/4 dl grötrisgryn
8 dl vatten
4-5 hg äpplen
1 dl socker
1 bit kanel
Lägg risgrynen i kokande vatten och låt dem koka i 15 minuter. Skala äpplen och skär dem i bitar. Lägg bitarna i riset och tillsätt socker och kanelstången. Låt koka tills ris och äpplen är mjuka, ca 15-20 minuter.
Servera med mjölk och en god smörgås.
fru hianders/Inger
1 1/4 dl grötrisgryn
8 dl vatten
4-5 hg äpplen
1 dl socker
1 bit kanel
Lägg risgrynen i kokande vatten och låt dem koka i 15 minuter. Skala äpplen och skär dem i bitar. Lägg bitarna i riset och tillsätt socker och kanelstången. Låt koka tills ris och äpplen är mjuka, ca 15-20 minuter.
Servera med mjölk och en god smörgås.
fru hianders/Inger