Sv: Äntligen - en riktig stekpanna!
Smekmånaden är över, pannan börjar bli riktigt instekt och jag kan konstatera att kolstålspannan klarar allt galant, ger utomordentligt fin stekyta och får maten att smaka bättre. (!?)
Enda undantaget är Scans orökta bacon med tillsatt rökarom (!) som utsöndrar en massa socker och då fastnar de efterkommande äggen oomkullrunkeligen i sockerflottet. Jag prövade Tulips sockerfria (enligt egen utsago) originalbacon som faktiskt är rökt på gammalt hederligt vis och det fungerade mycket bättre, konstigt nog. Lite socker har de allt smugit med i fläsket men äggstekningen i flottet går bra.
Tummen upp för danskarna som tidigare hånades för sin industriella grisuppfödning med antibiotika i fodret och sockerinjektioner i fläsket vid slakten för att adrenalinet som utsöndrades av de hårt stressade grisarna inte skulle ge en äcklig bismak. Har danskarna verkligen kommit till insikt om hur man bör behandla dessa nobla och intelligenta djur eller innehåller Tulips originalbacon enbart fläsk från speciellt utvalda djur som har hanterats värdigt medan de levde? Viss mystisk bismak kunde dock förnimmas så helt oskyldiga är nog inte Tulip men mycket bättre och hederligare än Scan!
Skäms Scan! Giv oss riktigt rökt bacon åter och ställ krav på grisuppfödarna så man slipper sockertillsatsen! Jag minns det glada 50-talet när man lade baconet i gjutjärnspannan utan extra flott och hur fint baconet stektes i det egna flottet och huru väl de efterföljande äggen trivdes i fläskflottet. Det var innan girigheten hos grisuppfödare och fläskfabrikanter antog dagens proportioner. Alla kvalitetskrav tycks ha försvunnit totalt; huvudsaken är att "maten" är billig! Djurens väl och ve skiter man i! Kulturskymningen är total!
Jappe
PS. En tanke hoppade upp och slog mig! Danskarna kanske använder artificiellt sötningsmedel för att hålla kolhydrathalten på noll procent. Kan dom va så jävliga? Det är nog svårt idag att producera riktig mat utan diverse hyss! Förmodligen meninglöst att fråga Tulip.
PS2. Skulle det vara så omöjligt att sälja en bra baconprodukt, utan tillsatser och från en anständig grisuppfödning för ett pris som ligger några kronor högre än dagens nivå? Priskonkurrensen från EU, invänder vän av ordning givetvis, men kunde man klart och tydligt redovisa på förpackningen, utan finurliga omskrivningar m.m., att innehållet är av hög kvalitet och fritt från tillsatser och från "glada" grisar så borde det väl gå att sälja. Jag skulle i varje fall inte jag tveka en sekund och välja riktigt bacon i stället för dagens "förädlade" marknadsapassade produkt där rökningen ersatts med rökarom och socker tillsätts för att dölja den äckliga smaken m.m. m.m..