Virrig Plåtis ute i Europa

Tråd startad i 'Reseberättelser från Husbilen' av SirMcLain, 23 September 2012.

 1. SirMcLain

  SirMcLain HBK Medlem

  Inlägg:
  6,349
  Kommun:
  Spanien
  Medlemskap:
  2026
  HBK-Nr:
  4832
  Nu börjar det bli ensamt här på Gran Canaria. I morgon åker paffw och Lulebo med färjan till Cadiz. Och nästa vecka försvinner Bumse. Tror han åker till Huelva med sin husbil. Då är det bara jag och Majzzan kvar i San Agustin med varsin Plåtis. Jag sticker ju 6 april och jag tror hon drar i maj. Men ingen fara. Canarierna har massor med husbilar i alla former som står överallt.

  Ska bli skoj och åka till kontinenten och vidare till Sweden Scandinavia, men man blir lite mörkrädd när man ser dieselpriserna. Här på Gran Canaria ligger dieseln fortfarande under 1 €/liter. Det blir att fylla fullt. Nästa tankning blir före franska gränsen, sen klarar man sig till Luxemburg och sedan en sista tankning i Travemünde före man landar med Finnlines i Malmö. När den dieseln är slut är det bara att smutsa ner tanken med svensk dyr RME. Ser fram emot att träffa många gamla bekanta på årsmötet och boulen i Motala.

  Det har varit mycket att göra med min bok som kom ut för en månad sedan. Det har faktiskt gått rätt bra. Logistiken har fungerat utmärkt och försäljningen har rullat på bra i alla tre ben. Hemsida, bokhandel och nätförsäljning. Men vilket jobb...:eek: Så här hårt har jag inte jobbat på länge, men nu har det värsta lugnat ner sig. Ska göra annat också.

  Det har varit en tuff vinter. Käkade lite musslor 9 november och blev förgiftad i tre dagar och p.g.a tidigare vällevnad i 40 år triggade det att jag blev kraftigt sjuk. Nu mår jag ganska ok och har återhämtat mig skapligt. Lever sunt och motionerar enl "Doctors order". Men jag känner knappt igen mig själv på korten. Idag vägde jag 88,8 kg långt ifrån de 117 kg jag bar på före. Ska försöka att inte gå ner så mycket mer på ett tag. Man måste ju komma ifatt lite. Här är ett kort från idag och sedan ett från i somras.

  20190315_151733.jpg
  DSCN2998 (2).JPG

  Jag har ju lite jobbiga provtagningar och undersökningar kvar före min husläkare vill friskförklara mig. Men ordinationen viktnedgång och motion har jag följt till punkt och pricka och mer än så har jag svårt att påverka. Men dom har lovat att fixa alla recept för fem månader och intyg att jag får hämta ut dem på en gång. Något blått kort från Spanien får jag inte. Kollade med min revisor och fick reda på att tack vare för att frugan är pensionär, så gäller våra svenska blåa kort från Försäkringskassan fortfarande.:)

  Har grejat så att alla räkningar (Hus, vatten, el, mobiler, fiber 145 €) dras via autogiro medans vi är borta. Var lite orolig för fordonsskatten för husbilen (34,50 €) som kommer i maj att den skulle bli missad, men det fixade min revisor Mona Johansson att kommunen (Sant Bartolome de Tirajana) drar automatiskt. Husbilsförsäkringens (Allianz) gröna kort kommer försäkringsagenten att maila till mig i maj då vi redan är på väg och det måste vare en ny vid varje försäkringsperiod (333 €). Ska iväg till kommunen på måndag och hämta vårt resebevis (2 €) som gör att vi får 75% rabatt på båt och flyg mellan öarna och Spanien. Det gäller i 6 månader.

  Skotern kommer jag att byta plats med husbilen i mitt kamelstall där Pössel:n står och väntar. Där står den bra i skuggan under sommaren när solen är i zenit och kokar bort klarlacken på många fordon.

  Min förra granne vet jag inte hur jag skulle klara mig utan?

  20190227_132554.jpg

  Han (Jim Larsson) tar hand om alla bokleveranser hemifrån Hallstahammar efter att jag skrivit ut adressetiketter hos honom från Gran Canaria. När Jag skulle ha release partyt 25 feb för boken i Playa del Ingles, flög han ner med 20 kg böcker (37 st) och fick sova på vår bäddsoffa. Som tack hyrde jag en 250 cc skoter till honom, som vi körde runt med och gjorde GC osäkert en vecka. Nu när jag passerar Hamburg möter han upp mig 9 maj och levererar 220 böcker som ska till företag och andra under resan upp genom Sverige. Ett STORT TACK Jim. Vilken kille.

  Snart är vi ute på vägen igen. Ska bli kul. Hoppas vi ses någonstans.

  89142-c4460ae07e2aba7529237fbe000f10b8.jpg
   
  Senast ändrad: 15 Mars 2019
  Nova46, Henricon, Leffe Eriksson och 23 andra gillar detta.
 2. Draumur

  Draumur HBK Medlem

  Inlägg:
  626
  Kommun:
  Norrtälje
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  4788
  Du har fortfarande ett trevligt par från Norrtälje att se fram emot. (Egentligen Stockholmare, men vi fuskar lite) . Vi landar den 27. Vi hör av oss.
   
 3. SirMcLain

  SirMcLain HBK Medlem

  Inlägg:
  6,349
  Kommun:
  Spanien
  Medlemskap:
  2026
  HBK-Nr:
  4832
  Inga problem. Vi väntar på Er.:wub:
   
  LadyMcLain, Leffe Eriksson och thl202 gillar detta.
 4. lenmar

  lenmar HBK Medlem

  Inlägg:
  1,131
  Kommun:
  Norrköping
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  4769
  När den dieseln är slut är det bara att smutsa ner tanken med svensk dyr RME.

  Åker du förbi Norrköping kan du tanka Blankdiesel
  Lennart
   
 5. SirMcLain

  SirMcLain HBK Medlem

  Inlägg:
  6,349
  Kommun:
  Spanien
  Medlemskap:
  2026
  HBK-Nr:
  4832
  Skulle gissa att vi passerar runt den 19 maj +/- någon dag. Tack för senast.
   
  LadyMcLain, Leffe Eriksson och thl202 gillar detta.
 6. lenmar

  lenmar HBK Medlem

  Inlägg:
  1,131
  Kommun:
  Norrköping
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  4769
  Hör gärna av dig då
  Tack själv
  Lennart
   
  LadyMcLain, SirMcLain och Leffe Eriksson gillar detta.
 7. bengtic

  bengtic HBK Medlem

  Inlägg:
  2,020
  Kommun:
  Finspång
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  11273
  Tankade sista gången före sverige på första macken efter hamburg, det var nedslående ingen extrastark diesel och 7% rme det var det enda som fanns. I frankrike finns det sånt med numera fast jag tror inte spanien har det än...
  Har inte mycket med miljö att göra mera med pengar, vi får ju betala full skatt för rme som bilen drar mer och går sämre, men billigt för bolagen preem tjänar hur mycket som helst på pappersbrukens avfall och är den idag största miljöboven släpper ju ut skiten på vägarna.
  Råtallolja – Wikipedia
   
  Senast ändrad: 16 Mars 2019
 8. Ingve o Inga

  Ingve o Inga HBK Medlem

  Inlägg:
  75
  Kommun:
  Stockholm
  Medlemskap:
  2019
  HBK-Nr:
  6325
  Kul och bekvämt att få åka snålskjuts med er! Jag har högläsning för synskadad ( gula fläcken) sambo Yngve till emfikat varje dag. Ett kapitel/dag i väntsn på stt vi tar ut husbilen i april. Jag kör och Yngve njuter sv husbilslivet från passagerarstolen. Tack Ralph och Louice!
   

  Bifogade filer:

 9. Majzzan

  Majzzan HBK Medlem

  Inlägg:
  1,016
  Kommun:
  Vellinge
  Medlemskap:
  2020
  HBK-Nr:
  6691
  Hinner nog ikapp er ;) skeppar över 25/4 o tutar norröver efter en Algarvevecka. Brukar gå rätt fort när jag styr norrut :D Ni vet var min parkering finns om det passar in i tidsplanerna upp el ner.
   

Husbilsklubben.se använder egna och tredjeparts cookies för att förbättra din användarupplevelse.