• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Vi som flyr vintern

Status
Stängd för vidare inlägg.
F

F.d. 22252

Guest
Tack för alla uppmuntrande ord, jag är ingen som tiger och lider utan jag försöker förstå orsak och samband, nu är ju människokroppen så oerhört mycket svårare att förstå än en tv dator eller bil. Jag tror att ett av de stora hindren är att det just rör oss själva kanske finns ett inbyggt motstånd i hjärnan att inte förstå funktionen, där tror jag att datorerna kan hjälpa till mycket men de är ju inte smartare än programmeraren därför tror jag att självprogrammerande datorer kan vara lösningen men där har vi också den stora faran.

Har en liten utmaning åt dem som gillar att planera resor och har kunskapen där Jojje är den självklara experten Jag ämnar köra hem någon gång i början på mars målet blir säkert travemunde - Malmö sen hittar jag. sista stoppet kan säkert bli greven för där känner jag mej bekväm om det är öppet för det passar så bra att köra upp till nattfärjan kl 22. där jag beräknar boka den 17/3 så ca två veckor med lite kortare dagsetapper och kanske stanna ett par dagar någonstans mycket beror ju på vädret Luexemburg eller via mulhouse spelar egentligen ingen roll eller kanske en sväng i Moseldalen via trier och upp. Kör gärna betalvägar istället för att runda 1000 rondeller och byar i frankrike där man får akta backspeglarna. Tar gärna emot förslag på färdväg och stopp med camping eller ställplats har nu två gasflaskor och räknar med att behålla dem bägge kanhända fylla den spanska innan jag åker ifall det blir kallt som inatt 3 grader.
Belöningen blir att se mej virra runt på den föreslagna rutten....
 
F

F.d. 22252

Guest
Svar till husbilar jag tog ett foto nyss den har fjärrkontroll och 1 eller 2 kw man ställer värmen digitalt i hela grader och den startar och stoppar själv finns flera funktioner men det är på spanska finns ju flera med andra namn och pris men samma typnummer så det finns säkert instruktion på engelska. Det enda problemet är att den låter lite väl mycket men tror det går att ställa ner varvet också jag har kört på 5 som verkar högst det finns 1 också, ser ut som en liten värmepump.SAM_0710.JPG
 
F

F.d. 22252

Guest
Ja de apparna har jag lagt in. Kanske så man ska göra att köra och stanna där man har lust och titta efter någonstans att stanna på.Tidiare har jag planlagt allt för att komma fort fram men 14 dag från santa pola till travemunde är ju rätt lagom om vädret är fint och se och upptäcka lite. Kanske bästa vägen vore att göra moseldalen för där finns det ju både att se och massor med platser att stanna på. Åka via luxemburg och upp.
Jag har följt dej varje dag när du reste och punkligt fanns det alltid en mail med kaffereklam. Kanske skulle sitta och titta i dina gamla trådar det finns ju mycket råd där.
/ Bengt
 

STANTON

HBK Medlem
Inlägg
864
Kommun
Finspång
HBK-Nr
3999
Medlemskap
2025
Skönt att du är back in business igen Bengt. Du får ta det lugnt och ta en dag i taget det brukar vara det bästa både för kropp och själen så gjorde vi när vi var ute. Jag hade planerat en hel del men när våran GPS pajade i Frankrike så blev det faktiskt till det bättre och vi bestämde dag för dag vart vi ville åka. Ha de gott Bengt och sköt om dej.
 
F

F.d. 55554

Guest
Jag planerade hela resan, men det var ofta att det inte stämde, kanske beroende på platsen,
använde MS Autorout och Garmin Basecamp skall det vara ,för att lägga in platserna.
Sen berodde ofta oplanerade stopp på kaffetarmen, Rappes kissepaus, affär eller annat som lockade.
Men vi kom ner dit vi skulle på varje resa, inte alltid tack vare GPS,en.

Jojje
 
Senast redigerad av en moderator:
F

F.d. 22252

Guest
Var med Hasse och Åsa igår och han visade mej autorote har haft det på cd men inte fattat hur man använde det, nu finns det ingen cd så alla skivor är bara att slänga.
Jag hade som dej Sygic när den var ganska ny och fungerade nästan perfekt, när nästa version kom så slängde jag ut den för den var så besvärlig att använda. Samma med tomtom den var bra i början och sen skulle de byta till nytt utseende och då var det förstört och garmin ska vi inte prata om.
Sen följde jag knarreviks råd och skaffade igo som egentligen inte fanns till android men jag fick ihop det med IGO israel och bytte kartor blev ganska bra. Sen kom nya versionen och den var sämre men fortfarande bra och det är första gps programmet jag köpt vilket säjer en del.
Felet är att de släpper unga killar som kan programera men inte har en aning hur man ska göra ett program som vanligt folk ska kunna hantera, de skulle rensa ut nördarna och släppa in en och annan pensionär!.
Jag ska försöka följa era råd och blir det svårt så finns det väl alltid någon på forumet att fråga. Lägga upp kurser och hitta fram går bra så länge jag inte har maps igång, det har krachat min telefon flera gånger den har bara stängt av och slocknat, Har en gammal nokia telefon där here ingår i avtalet så den blir reserv i bakgrunden utifall. Ska passa på och uppdatera den innan hemresan funderar på att åka norrut den andra mars gilar att köra på helgerna så man slipper lastbilar, samma när jag kommer till travemunde så ska det helst vara på söndagkväll den 17mars. så slipper jag köa med lastbilarna de sista milen. Blir nog hela moseldalen då ska läsa igenom jappes bok igen tur den finns i datorn tack vare att han vår så snäll, vilket han var innerst inne.
Det jag saknar mest är en codriver som kan lägga in kursen svårt att stanna är det.
I morgon så ska jag få ett sms från en datorbutik som har tagit hem en ny elektrisk sparkcykel åt mej, den kostar 3000kr har ju en trasig hemma som bara gått 40mil och det är nr 2 den första brann också elektroniken upp efter 40mil, firman lade ner gissa varför så svårt med reservdelar finns men det kostar flera 1000kr och sen vet man inte om det fungerar ändå. Har saknat en elektrisk sparkcykel länge nu men de var för dyra 7000kr betalade jag. Den manuella har fungerat bra annars den har gått ett antal mil på maxbelastning och mer men den är tillverkad i shweitz. så det är riktig kvalite. Har haft massor med nytta av den för att forsla matvaror hem brukar ställa den inne i affärerna så den inte får fötter, den nya måste jag ha lås och larm till. Sen när man vill ta taxi hem så är det bara att fälla ihop den, har ju en elcykel hemma men den väger 30kg den har allt fjädring automatväxling och mittmotor men bilen blir ju vingligare med en massa tyngd bak och sen är det svårt att få upp den på stället så sparkcykeln har faktiskt varit ett bättre val även om det kanske ser konstigt ut när en lång 70-åring far fram men sånt bryr jag mej inte så mycket om men en massa motion har jag fått och vikten har gått ner. Men hemma är det ganska backigt så otäkt att ha så dålig broms och hem får man gå så den har mest följt med i husbilen, kommer ta med den på nästa flygresa väger ju bara 4,5kg.
Sen kommer jag nog köpa en sån där ny damsugare eftersom allt är så mycket billigare här än hemma, den gamla nilsjohan i nyskick är väldigt besvärlig att använda i trapporna hemma man kommer inte åt och sen halvägs måste man bära ner den och sen upp igen och byta stickontakt har ju två sådana trappor.
Klockan jag köpte billigt härnere fungerar bra jag kan se puls och blodtryck och syresättning timme för timme hela natten och se hur jag sovit, bra värden för igår natt och då har jag känt mej utvilad och pigg.
 

Affezell

HBK Medlem
Inlägg
4.029
Kommun
Söderhamn
HBK-Nr
4542
Medlemskap
2024
F

F.d. 22252

Guest
Jag fick ett mycket snällt erbjudande från Hasse att få in Autoroute i min dator men tackade nej eftersom det blir ett nytt program som jag måste lära mej. Använder google maps på datorn websidan alltså sen för jag över till plattan med igo de platser jag ska hitta osv. Igo är ju mycket mer smart och det finns mycket mer rutter att välja på. Jag brukar ofta välja husvagn där jag är tveksam och en lätt rutt då slipper jag komma ut på kostigar och cykelbanor.
Allt som är nytt är svårt att lära sig vid 70 års ålder och man undrar hur det ska bli sedan?
Men nu har det inte blivit en droppe sprit sedan drygt en vecka och det är som dimman lättar och glädjen och orken kommer tillbaka, även om det var långa tider med små mängder så sliter det på kroppen och den ena av mina två kvarvarande hjärnceller mådde dåligt.
Har varit och hämtat min elscooter idag använde min gamla som transportmedel för kartongen vägde minst 15kg och var otymplig, men taxistationen var nära och han körde fram till husbilen och hjälpte till att lasta av, 3,67 eu kostade det men han fick 5 hemma hade det säkert blivit 4ggr så dyrt.
Har provkört och den är ett nummer större än min gamla som jag tror återfinns i min tråd bygga och renovera husbilar.
Den går tystare är starkare och snabbare med riktiga hjul så det kommer bli en sväng ut i skogen hemma, hög markfrigång. Enkelt att fälla ihop den och få med den i husbilen. Kommer bli enklare nu att utforska santa pola. Ska finnas en app som gör att jag via blåtand kan stänga av allt så att den inte går at köra. Mycket att läsa in.
Bokade hemresa den 17/3 en söndagkväll perfekt för då blir det lugnt på vägarna uppåt Hamburg. kostade med hytt 1251kr köpte buffefrukost 80kr och värt varenda krona.
Kastar nog loss härifrån den 2/3 då har jag två veckor kvar här och ska då jobba lite med de gamla påkörningskadorna har handlat det mesta som behövs för jobbet, allt är ju så billigt här en burk med glasfiber fylld spackel kostade 55kr en tving som jag inte sett hemma 20kr osv. Otrolig skillnad på priserna här hittade en riktig färghandel. Ska nog se om jag inte ska dra på lite färg också.IMG_20190215_130938.jpg IMG_20190215_142951.jpg
 

Kjell1351

HBK Medlem
Inlägg
1.896
Kommun
Huddinge
HBK-Nr
17525
Medlemskap
2024
Jag fick ett mycket snällt erbjudande från Hasse att få in Autoroute i min dator men tackade nej eftersom det blir ett nytt program som jag måste lära mej. Använder google maps på datorn websidan alltså sen för jag över till plattan med igo de platser jag ska hitta osv. Igo är ju mycket mer smart och det finns mycket mer rutter att välja på. Jag brukar ofta välja husvagn där jag är tveksam och en lätt rutt då slipper jag komma ut på kostigar och cykelbanor.
Allt som är nytt är svårt att lära sig vid 70 års ålder och man undrar hur det ska bli sedan?
Men nu har det inte blivit en droppe sprit sedan drygt en vecka och det är som dimman lättar och glädjen och orken kommer tillbaka, även om det var långa tider med små mängder så sliter det på kroppen och den ena av mina två kvarvarande hjärnceller mådde dåligt.
Har varit och hämtat min elscooter idag använde min gamla som transportmedel för kartongen vägde minst 15kg och var otymplig, men taxistationen var nära och han körde fram till husbilen och hjälpte till att lasta av, 3,67 eu kostade det men han fick 5 hemma hade det säkert blivit 4ggr så dyrt.
Har provkört och den är ett nummer större än min gamla som jag tror återfinns i min tråd bygga och renovera husbilar.
Den går tystare är starkare och snabbare med riktiga hjul så det kommer bli en sväng ut i skogen hemma, hög markfrigång. Enkelt att fälla ihop den och få med den i husbilen. Kommer bli enklare nu att utforska santa pola. Ska finnas en app som gör att jag via blåtand kan stänga av allt så att den inte går at köra. Mycket att läsa in.
Bokade hemresa den 17/3 en söndagkväll perfekt för då blir det lugnt på vägarna uppåt Hamburg. kostade med hytt 1251kr köpte buffefrukost 80kr och värt varenda krona.
Kastar nog loss härifrån den 2/3 då har jag två veckor kvar här och ska då jobba lite med de gamla påkörningskadorna har handlat det mesta som behövs för jobbet, allt är ju så billigt här en burk med glasfiber fylld spackel kostade 55kr en tving som jag inte sett hemma 20kr osv. Otrolig skillnad på priserna här hittade en riktig färghandel. Ska nog se om jag inte ska dra på lite färg också.Visa bilaga 162710 Visa bilaga 162711

Skall bli spännande att höra dina recensioner av den nya cykeln. Av kartongen att döma verkar det vara en Ryder XL. Säger inte mig så mycket men kunde vara kul att veta varför du valde just den. Har på känn att du undersökt marknaden och inte bara handlat på måfå.

PS. Kan lägga till att du inspirerade mig att köpa en vanlig sparkcykel. Få se om du lyckas med att även övertyga mig att köpa en eldriven variant. DS

Hälsar Kjell
 
Senast ändrad:
F

F.d. 22252

Guest
Previous
  • scooter-innjoo-ryder-xl.jpg
  • scooter-innjoo-ryder-xl.jpg


Warning: Last items in stock!

SCOOTER INNJOO RYDER XL
Reference: RCDE18-028

DESCRIPTION
  • Product Size 1100*430*1135mm
  • Tire Size 8.5 inch
  • Carton Size 1130*320*540mm
  • Net Weight 13 kg
  • Gross Weight 15 kg
  • Certificates CE
  • Applicable Age 16-50 years old
  • Suitable Heights 130-200cm
  • Maximum Load 120kg
  • Maximum Speed 18KM/H or 24KM/H
  • Typical Endurance 15/20Km
  • Maximum Gradablity 20 Degrees
  • Working Temperature 0-40ºC
  • Storage Temperature -10°C to 45℃
  • Waterproof Level IP55
  • Integrated frame Die-casting meganesium Alloy
  • LED Light Front light
  • Rear Suspension Integrated
  • Shell Alumium alloy
  • Tyre size 8.5inch tire
  • Battery Nominal Voltage 36V
  • Battery Input Voltage 42V
  • Battery Capacity 4.4ah
  • Motor Certification CE.ROHS
  • Charger Input Voltage 90-240V
  • Charger Rated Current 1.5A
  • Charging Time About 3H
  • Motor Power 350W
  • Charger Rated Power 80W
  • Charger Output Voltage 42V
  • Charge Cetifications CE,Rohs,FCC
  • Working mode 2 modes, Max 18km/h or max 24km/h
 

Affezell

HBK Medlem
Inlägg
4.029
Kommun
Söderhamn
HBK-Nr
4542
Medlemskap
2024
Previous
  • scooter-innjoo-ryder-xl.jpg
  • scooter-innjoo-ryder-xl.jpg

Warning: Last items in stock!

SCOOTER INNJOO RYDER XL
Reference: RCDE18-028

DESCRIPTION
  • Product Size 1100*430*1135mm
  • Tire Size 8.5 inch
  • Carton Size 1130*320*540mm
  • Net Weight 13 kg
  • Gross Weight 15 kg
  • Certificates CE
  • Applicable Age 16-50 years old
  • Suitable Heights 130-200cm
  • Maximum Load 120kg
  • Maximum Speed 18KM/H or 24KM/H
  • Typical Endurance 15/20Km
  • Maximum Gradablity 20 Degrees
  • Working Temperature 0-40ºC
  • Storage Temperature -10°C to 45℃
  • Waterproof Level IP55
  • Integrated frame Die-casting meganesium Alloy
  • LED Light Front light
  • Rear Suspension Integrated
  • Shell Alumium alloy
  • Tyre size 8.5inch tire
  • Battery Nominal Voltage 36V
  • Battery Input Voltage 42V
  • Battery Capacity 4.4ah
  • Motor Certification CE.ROHS
  • Charger Input Voltage 90-240V
  • Charger Rated Current 1.5A
  • Charging Time About 3H
  • Motor Power 350W
  • Charger Rated Power 80W
  • Charger Output Voltage 42V
  • Charge Cetifications CE,Rohs,FCC
  • Working mode 2 modes, Max 18km/h or max 24km/h
Vad kan en sån kosta för en fattig pensionär?
 
Status
Stängd för vidare inlägg.
Toppen