• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Peugot J5 Alpha Jet 540-89

F

F.d. 22252

Guest
Funderar på att köpa en husbil Peugot J5 Alpha Jet 540-89 efter att jag insett att långresor med min lilla Caddy inte fungerar, man behöver ju lite bekvämlighet och hemkänsla. Men jag hittar inga uppgifter om den verkar ovanlig med bara två soffor på bilderna inget bord hur bäddar man osv.
:twitcy:Nån som vet??
Bengt

 

Bilagor

  • !cid_195.jpg
    !cid_195.jpg
    130 KB · Visningar: 368

Bennsan

FD HBK Medlem
Inlägg
5.740
Kommun
Vänersborg
HBK-Nr
12368
Medlemskap
2021
Det är väl på tiden att du gör något radikalt åt problemet. Att hålla på med brädor & dylikt är ju bara konstgjord andning som bara fungerar ibland. Allra helst när du pratar om att fara söderöver. Visst kostar det en peng men att kunna lita på sin HB är väl guld värt. Förra året när du var nerigenom & inte visste om den skulle starta & ibland lät den gå när du vilade måste ha varit påfrestande & förstört upplevelsen av resan. Missförstå nu inte, detta skriver jag i ren välmening om dej & din HB. Jag är väl medveten om hur en krånglande HB kan ställa till det. Min förra som var en Swift Kontiki 640 älskade jag & min fru (då hon levde) väldigt mycket men den såg till att vi fick besöka en hel del verkstäder under våra Tysklandsresor där bl.a bärgningar ingått. Därav bytet till den jag har nu
När det gäller att byta kopplingspaket med urtrampningslager så råder jag dej att försöka hanka dej ner till Tyskland & göra det där. Här hemma ville dom ha 15000:- & där nere betalade jag ca. 5000:-.
 
F

F.d. 22252

Guest
Ja 5000kr verkar ju vettigt, problemet är att den fungerar perfekt när jag använder den bara när den blir stående länge i regn och fukt som det strular, så til tyskland tar jag mej säkert. Hälsan har varit dålig en längre tid så jag vet inte hur det blir med husbilsåkandet, blir ju snart 70 så krämporna finns på flera ställen. Man borde ju annars kunna beställa tid på en verkstad innan man åker via nätet.
 
F

F.d. 22252

Guest
Tänkte mej trelleborg rostock lite billigare och kortare båtresa, skulle ju vidare via berlin mot kroatien. Var och tankade riktig diesel i Norrköping och vilken skillnad i kraft mot den rma diesel jag fick tanka på vägen hem från tyskland. Stor skillnad och en aning billigare också. Man skulle lägga upp en rutt via blankdieselmackar, i Travemunde har de börjat med svenskdiesel så ska man tanka innan färjan får man göra det i god tid, min bil gillar speciellt inte preems diesel får ut mindre mil och kraft från den. Jag får ut mellan 5 och 10 mil mer på en full tank lite dyrare tyskdiesel. Samma i spanien.
Körde 7 mil idag motor och växelåda koppling fungerade som det ska riktigt roligt att köra igen så nu är den påställd och klar att köra med hela sommaren, besiktar nog till hösten men har ju inte kört så många mil sen förra besiktningen så kanske jag åker och besiktar tidigare om det passar, sen blir det ju vartannat år så 2020blir gången därpå och skattefri 2019. Om jag skulle ramla över en växelåda så skulle jag kunna tänka mej att kosta på ett byte när man ändå ska lossa allt, är väl nästan samma jobb. Tack Volker jag får väl fråga dej lite närmare lite senare, hoppas allt är bra med dej.
 

Tommy Glader

HBK Medlem
Inlägg
147
Kommun
Eda
HBK-Nr
680
Medlemskap
2024
Bengtic, du verkar vara en man med båda fötterna på jorden, vi min kära hustru och jag åker mot Kroatien 11/6 då vore det kul att träffas i verkligheten åtminstone från min sida då jag haft stort utbyte av att följa dina experiment och resor från början med lillbilen, tveka inte att slå en signal om vi är där samtidigt 0706041197.
Mvh Tommy Glader
 
F

F.d. 22252

Guest
Jag har nog helst alla fyra hjulen på jorden, ja jag har inte kommit så långt i planeringen så jag hör av mej om tiderna passar, jag har ju min far 97 år som ibland varit mycket dålig, Åkte ju hem från portugal på 8 dagar med min gamla bil och sen hade han repat sej, så han blir nästan alltid dålig när jag inte är hemma.
Har ju varit en gång i kroatien och trivdes med både väder och maten och priserna 2012 var också vettiga, tänkte mej första dagen ner till trelleborg 55mil sen färja övernattning i rostock sen till tropical island nedan för berlin och sen vidare förbi munchen och via betalvägar genom österike och slovenien, sen är man ju nästan framme tänkte åka söderut utmed kusten förmodligen förbi KRK där jag var förra gången Åker helst närmaste vägen som går snabbast åkte ju ihop med en kompis till portugal och det var ett väldigt vinglande hit och dit i tre veckor . Men som sagt min och min fars hälsa inverkar och naturligtvis husbilen men den verkar må bra plockade ut lite grejor som legat sen i höstas men ingen dålig lukt eller andra tecken på fukt och mögel, motorn startar och går bra så bilen är nog i ordning.
 
F

F.d. 22252

Guest
Fyllde på vatten både till toaletten och vattentanken, satt in kassetten som varit i källaren över vintern, allt verkade ok. T.om. kranen för att tömma beredare osv som stått öppen sedan i höstas verkade fungera, det gjorde den inte när jag köpte den men lagade den genom att ta ut gummimembanet och låta det ligga länge silikon det blev mjukt igen och har fungerat sedan dess.
När jag satte på pumpen så gick den länge... sen hörde jag ett konstigt ljud från toalettskåpet och där var fullt med vatten. Hittade problemet slangen från varmvatten beredaren hade lossnat, tidigare ägare har bytt slangarna till tryckluftslangar och som det ser ut satt dit en 10mm slang på ett 8mm rör med en slangklämma som egentligen är för stor. Slangen har säkert formförändrats när den fått varmvatten och nu lossnat, knepigt att få dit sittande på en pall och inte kunna se vad man gör men nu verkar den sitta. Hittade en pump som jag köpt på dollarstore för 50kr med slangar och allt så jag ska länspumpa toalettskåpet. Är inte så orolig för läckage eftersom allt är glasfiberplast på golvet och när man kör rinner säkert vattnet som runnit vid sidan om säkert ut.
Provstartade bilen som gick igång direkt och lät bra med blankdiesel i tanken och en skvätt tvåtaktsolja.
Har ju haft en bräda på kopplingen och det har fungerat bra trots att en del nog tycker jag ska byta koppling egentligen, pratade med ett riktigt proffs i bilbranchen och han sa att det var riktigt att ha en bräda som tryckte ner kopplingen och slira lite på kopplingen om jag skulle ställa den ett tag. Han talade direkt om vad felet var kopplingsbeläggen fastnar mot plattan det hade hänt honom med en nästan ny bil som stått ett år.
Skönt att höra att jag haft rätt och att det bara är att köra.
Hade ju planer på kroatien men Plastpelle säjer att dit ska man åka i september då är det billigt och lungnt så jag skjuter nog på den resan, blir nog en del resor runt södra delen av sverige, är ju mest att plocka ut alla saker man vill ha med i bilen och köra.
Min drönare ska naturligtvis med har flugit en del hemomkring och det är fantastikt vad bra filmer det blir från 120m ser man det mesta av orten jag bor på.
Nästan vem som helst kan flyga en sån efter några minuters hjälp, det svåra är ju att få bra bilder man får vara försiktig med hastiga manövrar annars blir man lätt sjösjuk. Har ett hemskt minne av en man som köpt en super8 kamera efter att jag visat honom mina filmer, en film var 3,5 minuter och kostade en massa. Han hade filmat 2sekunder här och där zoomat ut och in och vridit kameran hit och dit så man var nästan spyfärdig efter en film.
 
F

F.d. 22252

Guest
Du är för nogrann allt ska vara perfekt och då tar det tid, jag har ändrat mej på den tiden och fuskar en del eftersom jag inte vet hur lång tid jag har kvar där jag orkar resa.
Köpte en slangklämma idag från mekonomen som ser helt perfekt ut ska bara försöka vika ihop mej och få dit den slangen igen. Har fixat slangen nu, ska börja plocka ut saker i husbilen utifall jag får lust att åka men känns för varmt nu tempmätaren visade 31grader och den mäter utanför bilen när man kör!! Testade gasolen den har varit påslagen hela vintern med alla kranar öppna -man får inte vara feg. värmaren startade direkt, och även varmvattenberedaren, enda problemet var sophinken som jag köpte på Bengt som jag satte dit med den tejp som satt på och trots tom hade den ramlat ner tydligen kinatejp den lossnar både från fästet och skåpsdörren. Får fästa med skruv men dörren är så tunn så skruven lär komma ut på framsidan. Köpte en batteridriven vinkelslip Lidl med den kan jag skära av utstickande skruv men det ser ju inte bra ut.
 

Affezell

HBK Medlem
Inlägg
4.029
Kommun
Söderhamn
HBK-Nr
4542
Medlemskap
2024
Du är för nogrann allt ska vara perfekt och då tar det tid, jag har ändrat mej på den tiden och fuskar en del eftersom jag inte vet hur lång tid jag har kvar där jag orkar resa.
Köpte en slangklämma idag från mekonomen som ser helt perfekt ut ska bara försöka vika ihop mej och få dit den slangen igen. Har fixat slangen nu, ska börja plocka ut saker i husbilen utifall jag får lust att åka men känns för varmt nu tempmätaren visade 31grader och den mäter utanför bilen när man kör!! Testade gasolen den har varit påslagen hela vintern med alla kranar öppna -man får inte vara feg. värmaren startade direkt, och även varmvattenberedaren, enda problemet var sophinken som jag köpte på Bengt som jag satte dit med den tejp som satt på och trots tom hade den ramlat ner tydligen kinatejp den lossnar både från fästet och skåpsdörren. Får fästa med skruv men dörren är så tunn så skruven lär komma ut på framsidan. Köpte en batteridriven vinkelslip Lidl med den kan jag skära av utstickande skruv men det ser ju inte bra ut.
Försöker nu göra avkall på noggrannheten men den sitter väl i sedan datajobbet som programmerare. Då fick man inte sätta en etta el nolla på fel ställe :)
 
F

F.d. 22252

Guest
Ja idag så är det lite mer lättvindigt att programmera man jobbar ju inte direkt mot maskinvaran utan ett par nivåer högre upp, inte att undra på att man behöver mer minne och snabbare processorer numera. Men alla har glömt hur en dator jobbar och maskinvaran. Drog fast sophinken med en utstickande skruv men nu sitter det, ska börja släpa ut en massa saker och sen vänta på att vädret inte blir fullt så varmt, 32grader på verandan går inte att öppna och vädra på dagen, shorts och tunna kläder och elcykel utan att trampa blev varmt. Tror inte vi hade så varmt så länge hela förra sommaren men de ljumma kvällarna lyser med sin frånvaro, det saknar jag från resorna söderut.
 

Affezell

HBK Medlem
Inlägg
4.029
Kommun
Söderhamn
HBK-Nr
4542
Medlemskap
2024
Ja idag så är det lite mer lättvindigt att programmera man jobbar ju inte direkt mot maskinvaran utan ett par nivåer högre upp, inte att undra på att man behöver mer minne och snabbare processorer numera. Men alla har glömt hur en dator jobbar och maskinvaran. Drog fast sophinken med en utstickande skruv men nu sitter det, ska börja släpa ut en massa saker och sen vänta på att vädret inte blir fullt så varmt, 32grader på verandan går inte att öppna och vädra på dagen, shorts och tunna kläder och elcykel utan att trampa blev varmt. Tror inte vi hade så varmt så länge hela förra sommaren men de ljumma kvällarna lyser med sin frånvaro, det saknar jag från resorna söderut.
Ut och packa Bengtic,saknar dina äventyrliga resebeskrivningar,kanske kommer några från mig. Skall i vilket fall åka och väga bilen nu efter allt jag har monterat under åren men allt av gamla inredningen har också åkt ut.
Spännande
 
F

F.d. 22252

Guest
Jag är glad för dina positiva svar, men jag har en annan hobby också för tillfället tagit över Först köpte jag en drönare DJI Spark och tog en del filmer den sista från 150m höjd. Idag fick jag hem en ny i kartong flygande vinge med kamera i nosen den går att lägga kurser med så man kan starta flyga några kilometer filma fota och sen kommer den tillbaka. Rena science ficktion dyrt men det är ju sånt jag varit intresserad av sen barnsben. Tråkigt att både ekonomi och resurser dyker upp när man så pass gammal. Höll på med data innan någon hört talas om microsoft och bill gates.
 
F

F.d. 22252

Guest
Mina återkommande kopplingsproblem har nog fått ett svar nu, efter undersökning så visar det sej att vattnet från avrinningen till friskluftsintaget har runnit direkt på växellådan svepet och förmodligen letat sig in på kopplingslamellen som rostat fast mot tryckplattan. Någon tidigare fixare har vridit undan plaströret så det hamnat fel. Hade ju inte hjälpt att riva bort växellådan och byta lameller.
Har ett knepigt fenomen spänningen på startbatteriet sjunker när jag kör på en större väg alltså fortare det kommer inte på en gång utan vartefter, kör jag korta sträckor inne i samhället händer inget. Solpanelen lägger spänningen på 13,5 volt ibland mer. men när jag körde 5 mil så hade jag 12,8v men bara på startbatteriet. Har ett relä som separerar batterierna beroende på vilken spänning de har. Har misstänkt generatorn som kanske inte klarar högre varv. Har letat generator på nätet men alla har flerspårsrem och de som har kilrem är slut. Kan ju vara kolen som är slut.
Solpanelen gör ju att man klarar sej bra ändå i varje fall denna sommar, men däremot kylskåpet behöver sotas ger dåligt med kyla och lågan är sparlåga. Har ju en kompressor kyllåda som reserv men då behöver jag ju el så cirkeln är sluten.
Var till Borensbergs ställplats för att träffa PlastPelle som ju ledde in mej på den farliga banan med husbilar, mycket trevligt och kvällen avslutades med öl och vin och toast på en restaurang vid kanalen. Roligt att kunna sitta lättklädd ute på kvällen, kom på att jag har en taklucka man kan öppna.
 

Gork

HBK Medlem
Inlägg
98
Kommun
Norge
HBK-Nr
25396
Medlemskap
2024
Tråkigt att både ekonomi och resurser dyker upp när man så pass gammal.
Kjent sak det der.
Når man er ung har man energi og tid, men ingen penger.
Når man er midt i livet har man energi og penger, men ikke tid.
Når man blir eldre så har man tid og penger, men ingen energi..
Skal ikke være enkelt. :)
 
F

F.d. 22252

Guest
Fick en fråga att förmedla: Hej igen! Nu har jag inget flyt alls. Har bytt o-ring. packbox och nya drivaxlar men det läcker fortfarande från drivaxel. Nån som har förslag på vad som är fel eller nåt fel vi gjort. Gäller Citroen bensinare c25 89. Packboxen tätar mot hylsan men drivaxel tätning i hylsan är bara en lös o-ring. Vet du om det ska va så?

37843726_10156080316133451_1001298254136082432_n.jpg



37767449_10156080316103451_8012158544616882176_n.jpg
 
Toppen