• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Visst var det bättre för eller............?

När jag var ung och inte bar på så många kalorier, hade vi bara en TV kanal, tänk så bra det var. Zappandet hade ännu ingen uppfunnit så det var ingen som blev arg för man zappade. Ingen reklam kom det plötsligt i den mest spännande filmen, Dokusåpa och alla andra evighets serier fanns inte. På lördag kvällen samlades alla i familjen och såg på Hyllands hörna, något annat fanns inte att se på, utan då blev det till att lyssna på radion med sina två kanaler, inte behövde man välja mellan ett trettiotal.

Idag sitter alla framför datorn eller Tv:en och ser alla dessa program som finns. Om någon har missat det så finns det en värld utan dessa två prylar. Tänk så mycket bättre det var på min tid. Då var man ute och lekte med kompisar. Då fanns det inga pedagogiska lekparker som någon pedagog läst i en bok någonstans i Sverige hur de skall vara utformade för att bli ofarliga för barn. Herregud vad gjorde väl ett skrubbsår här och ett armbrott där. Träden stod där de stod och kojorna byggdes där de byggdes utan att någon påpekade att det var farligt om det nu var det. Vi fick hela tiden använda vår kreativitet. Mat glömde man att man skulle ha för det var så roligt att vara ute och leka. Övervikt bland barn existerade inte. Idag står lekplatserna tomma, varför. Nej, det var bättre för.

Tänk så bra att vi bara fick ta in 75 centiliter sprit från utlandet. Alkohol motståndarna måste ha tyckt det var bättre för. Systembolaget hade inte lördagsöppet och man fick nästan alltid visa leg. Det var mycket, mycket bättre för, finansministern kanske inte tycker det. Miljöpartiet fanns inte som gjorde det surt för Sveriges invånare, då hade vi folkhemmet ett tryckt och bra boende. Det var mycket bättre för innan miljöpartiets tillkomst. Miljön var bra bilarna släppte inte ut så mycket koldioxid. Miljön hade det också bättre förr.

Bensinen var billig, skatterna lägre, några köpcentrum fanns inte som måste ha söndagsöppet, för gick man i kyrkan på söndagarna. Tjejerna skrev dagböcker som ingen fick läsa, vi samlade på filmstjärnor. Idag bloggar alla på Internet, på Blocket finns allt att köpa även gamla filmstjärnor. Jag var ung och en riktig snygging, så visst var det bättre för eller....

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Deleted member 11118
Visningar
373
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Dela detta inlägg

Toppen