• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Vilken förmiddag

Det första Hasse sa till mig i morse när jag gick ner från sängen var att det är stopp i toan. Inte precis vad jag ville höra när jag precis hade vaknat. Jaha, skitjobb att ta itu med.

Men jag började i alla fall med att gå min vanliga morgonpromenad med Zacko. Morgonen var mulen med lätt vind och 14 plusgrader. Så klart gick jag och funderade på hur jag skulle tackla toaproblemet.

Vi har alltså en vakuumtoalett. Där hamnar dyngan nere i skålen som täcks av en typ packning. Sedan så trycker man på en knapp och då sätter en pump igång och så blir det ett vakuum. Sedan så trampar man på en pedal och packning dras bort och skiten sugs ner till tanken genom ett smalt plaströr. Men nu var det alltså stopp och en massa dynga låg i underskålen.

Nu var det alltså dag att jobba. Bort med golvmattan på toan och lite annat. In med en hink och på med platshandskar. Tog fram en plastmugg. Värmde vatten. Stängde av 12 volten. Trampade på pedalen och sänkte ner muggen för att tömma så mycket som möjligt av det som fanns där i hinken. Bara så djävla äckligt. Men man gör vad man måste göra. Sedan så hällde jag ner ättika, citron och bakpulver för att lösa upp proppen. Skulle väl ta en halvtimme.

Det var sedan dags för att ta ut tanken men den sög sig fast. Hasse fick ta fram sitt specialredskap för att få ut den. Och då blev det bråttom för proppen var löst och det rann ut. Fick relativt snabbt dit en plastpåse som eländet kunde rinna ner i. Men det blev en hel del att torka upp och fy vad äckligt det var. Skönt att det löste sig.

Sen så gick ett ägg i sönder när jag skulle lägga det i kastrullen för att koka det. Men det mesta av äggvitan hamnade i kartongen men en del utanför. Så kladdigt. Och sedan så slog jag huvudet i en lucka som jag hade glömt stänga. Vilken förmiddag. Jag var sedan så jättetrött.
Resten av dagen blev lugn och det var så skönt.

Kommentarer

Blogginlägg information

Författare
Eva & Hasse 9
Visningar
936
Kommentarer
1
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Anekdoter

Fler inlägg från Eva & Hasse 9

  • Att avsluta ett oönskat telefonsamtal
    Det händer ibland att man får oönskade telefonsamtal och då gäller det...
  • Skrattkväll
    I kväll är det dags. Vi ska om ett par timmar ta bussen ner på stan för...
  • Flytta
    Undrar om jag ska skriva här istället? Ska jag flytta mina betraktelser...

Dela detta inlägg

Toppen