• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2025.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Vem vet vad morgondagen förr med sig

ingen alls naturligtvis.
När man läser om någons stora sorg, som man kan känna inombords själv, blir allting annat på någpt sätt futtigt. Och då känns det som att livets små trivialiter, typ en vacker morgon eller en skön dag i skogen, vad spelar det för roll i den stora oändligheten? Ingen alls såklart. Men ändå. Jag ska inte säga så här lite klämkäckt att livet går vidare, för det vet alla ändå som har levat tillräckligt länge för att uppleva sorger, att kära och älskade rycks ifrån en, sedan må det vara partners eller barn eller föräldrar eller mor/far/dito eller vänner. Alla bär vi på en sorg och saknad vill jag påstå.

Och nu ska jag raskt och käckt kasta mig in på något annat. Idag fick jag sällskap ut i skogen några timmar med en vävkomis - haha, vi vävde inte - för att leta lingon. Hittade väl sammanlagt knappt 7 liter rensade och det var rena turen för jag fick för mig att kravla uppför ett berg, och Maggan som aldrig är omöjlig hängde på och där uppe minsann fanns det lite lingon. Vem kunde tro det? Inte jag i alla fall. Misstänker att det blir årets skörd. Snart startar älgjakten och då ska man nog inte ge sig ut, i vart fall inte de första dagarna. Gissa om vi såg älgbajs!! Massor. Kanske man borde plasta in älgbajsen och sälja den till tyskar? Snacka om fördomar men i alla fall, det kanske vore en möjlig affärsidé? Tror att jag har sett att det finns de som gör det? Någon som har ett tips hur man bär sig åt?
En skön dag i en helt underbar skogsluft blev det i alla fall. Lite trattisar (oväntat små?) och kantisar blev det också för ibland står de i ens väg fast man inte letar efter dem.
Och efter det: kreolskans söndagsgryta, den mest tacksamma gryta jag vet. Allltid god hur man än behandlar läs misshandlar den. Kan skutta upp och ner ur frysen hur många gånger som helst. Blir bara bättre, tills såsen börjar ta slut. Nån gång på sjuttiotalet fanns receptet i AlltomMat och kanske finns det på nätet än. Om inte, har jag en hyfsad minnesbild av vad som ska ingå. Om någon ät intresserad.
Kramisar till er alla
Agneta W :oops:

Kommentarer

för med sej är nog bra att vi inte vet så mycket om, eftersom vi då kanske inte skulle kunna njuta här och nu. På tal om att njuta, vilket härligt höst väder GRATTIS alla som kan vara ute med HB, en del måste ju jobba :oops:. Tar igen det en annan helg även om vädret kanske inte är så fint då. Kreolskans låter lite bekant, kan du inte skriva hur du gör den även om det blir din egen version?
Nu ska jag snart ut och gå sen är det 2 nätter kvar av denna helgen. Ha det bra Agneta :msn_thumbup::bye: Eva
 
F
Ja, så här ser min variant ut:
Grytbitar av något slag
Cornicons (smågurkor på burk)
Syltlök
Urkärnade svarta oliver (går lika bra med icke färgade numera)
Stark korv av något slag (Timmermanskorv eller Munsökorv eller annan)
Vispgrädde
Peppar o salt

Bryn bitarna, även korvbitarna fast inte för hårt
Salta o peppra
Lägg i gurkor, syltlök och oliver
Häll på grädden (ovispad). Rikligt eftersom den kokar in.
Låt puttra ganska länge till grytbitarna är möra,

Ha det!
Agneta W
 
F
Nu som först Murphy har jag gått in och läst receptet du länkade till. Ja, inte vet jag. Kan inte påminna mig paprikan faktiskt och inte kabanosserna heller men å andra sidan är det många år sedan jag hade receptet framför ögonen så jag kan ju ha missat. Med lite tur kanske det dyker upp igen. Kan dock svära på att fläskfilé inte ingick. För min del har det bara varit grytbitar, och det brukar väl vara nöt fast på den tiden vi hade rådjur och älg i frysen blev det oftast sådant såklart. Numera passar jag på mot slutet på veckan om affären säljer ut grytbitar till reducerat pris pga kort datum, laddar in ett gäng i frysen. Inte alltför länge förstås utan tills det är läge att laga en laddning med kreolskans. Sedan delar jag det i cirka 3-4 portioner och fryser det färdiglagade. Väldigt behändigt att ta fram vid behov.
Sköt om er allihop
Agneta W
 

Blogginlägg information

Författare
F.d. 55334
Visningar
327
Kommentarer
4
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Dela detta inlägg

Toppen