• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Miljötomtarna

DSC_0010-1.jpg



Sonen och jag höll på att göra julgodis, när plötsligt ytterdörren rycktes upp och hustrun kom instormande, som bara fruar kan göra. Vad är det för fem färgglada soptunnor det står utanför huset, skrek hustrun. Skall du skämma ut oss inför alla granarna, fortsatte hustrun nu i ännu högre tonläge. Sonen och jag såg på varandra och vi tänkte nog samma sak, ja se mamma.

Det har kommit nya påbud från politikerna i kommunen, vi skall snart börja källsortera ännu mer, därför har jag köpt ännu fler soptunnor, sa jag. Eftersom vi bara har en ful grön tunna så tycket jag vi kunde ha lite färgglada, nu när vi måste skaffa flera. Du börjar bli som en liten Einstein, kom du på det själv, det var duktigt gjort, sa min hustru.

Men var skall vi ha alla soppsorteringskärlen undrade hustrun under diskbänken får vi bara plats med två. Så långt har jag inte funderat sa jag, något uppgivit, Men vi får kanske bygga till huset med ett så kallat miljö soprum. Ja, dessa politiker sa hustrun, undras hur många av de som varit ett kök och sett vad som produceras i avfall. Nu la sig sonen i samtalet och undrade om det kom fem sopbilar för att tömma våra tunnor. Vissa frågor från barn kan man bara inte förklara och innan jag hade tänkt ut något bra svar, sa min hustru. Skulle tro du har rätt Oscar det kommer nog fem sopbilar en för varje sopkärl vi har. (Oscar är sonens namn, han skulle tvunget döpas efter en kung.) Men då smutsar sopbilarna ner miljön, sa jag de släpper ut avgaser när de kör. Snabbare än blixten formades några ord från hustruns mun och jag fick dem mitt i ansiktet, finns miljöbilar.

Pappa, pappa ropade Oscar nu kommer första sopbilen och skall tömma. Men pappa varför tömmer han alla soptunnorna i samma bil. Det finns ögonblick i livet då det är svårt att förklara verkligheten för en sjuåring. Pappa om nu de tömmer alla tunnor i samma bil varför måste vi då ha så många färgglada tunnor stående framför huset. Politikerna i kommunen har bestämt att vi skall källsortera som det heter. Varför skall vi källsortera, när allt ändå töms i samma bil, sa Oscar. Just då blev jag räddad av hustrun som ropade att maten var klar. Kom Oscar så sätter vi oss att äta och sorterar ner både mat och dryck i våra magar och där min son, behövs min ”stjäl” ingen sortering för allt hamnar i samma behållare.


Skål ta mej fan

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Deleted member 11118
Visningar
498
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Dela detta inlägg

Toppen