• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Man kan bli rik på misstag

Tänk så många misstag jag gjort under min livstid, men inte blev jag miljonär. Mina misstag ledde aldrig till någon större uppfinning.

1. I den amerikanska södern fanns John S Pemberton, en apotekare som utvecklade botemedel mot sjukdomar. Året 1885 rörde han ihop en mängd hemliga ingredienser det blev en välsmakande ”medicin” som egentligen var avsedd för att lindra huvudvärk. Ett apotek hade en sodavatten maskin och man kom på att medicinen gick lättare att dricka om man tillsatte lite kolsyra i vätskan. Coca-Cola var född.

2. Pineau des Charantes kom egentligen till vid ett tillfälle under 1500 talet, då en cognac producent vid ett misstag råkade tillsätta druvmust i en tunna som han trodde var tom, men som faktiskt innehöll cognac. Tillverkningen är enkel; den färdiga cognacen blandas med färsk och ojäst must i blandningsförhållandet 20% cognac och 80% must. Därefter lagras blandningen i några år på samma vis som cognac. En enkel process som ger ett sött starkvin som passar bra som en kall aperitif, som dessertvin eller till kaffet. Drycken örs bara i Cognac:s distriktet och finns i rött, vitt och rose. Hustrun och jag gillar denna dryck.

3. Försäljningen av Kutols tapetrengöring gick katastrofalt dåligt. Konkursen var nära – när man plötsligt märkte att barn älskade att leka med produkten. Företaget sadlade om och började sälja rengöringsmedlet som – modellera.

4. År 1956 arbetade Wilson Greatbatch med en apparat som skulle fånga upp hjärtrytmer. Han råkade installera en felaktig elektronisk komponent och apparaten började producera elektriska impulser i stället för att spela in dem. Greatbatch insåg snart att han hade uppfunnit ett sätt att stimulera hjärtats egna slag. Amerikanen gjorde sin uppfinning mindre, fick patent på den och år 1960 implanterades den i en människa.

Kommentarer

F
En gubbe på företaget 3M skulle göra ett nytt klister. Han misslyckades totalt, klistret torkade aldrig.

Det är det klistret som fortfarande sitter på alla postislappar och även på korkskivorna som man hade på väggen för att sätta upp meddelande på, om där är någon som kommer ihåg.
 

Blogginlägg information

Författare
Deleted member 11118
Visningar
577
Kommentarer
2
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Dela detta inlägg

Toppen