Hej och glad sensommar,
Jag tror det är med frysen som med gärdet. På gärdet kryper stenarna upp vartefter, plockar man bort sten ena året så dyker det upp nya nästa år.
Och idag skulle jag göra en köttfärssås tänkte jag, snodde lite nötfärs från Mia den vita katten med blå ögon för jag hade inget annat i frysen bortsett från fyrkantig fisk och rimmat fläsk. Men så flöt det upp ett litet paket med typ prinskorv fast det stod Pepperoni (Scan) på. Jaha, tänkte jag, den där har jag nog sett förut men kanske kan den piffa till köttfärssåsen. Så jag tog upp den. När den hade fått nästan tina i micron ihop med köttfärsen smakade jag på den. Blixt och dunder, det var som jag trodde. Stark! Sveda i halsen! Huvudvärk! Jag som inte gillar starka smaker utan vill känna vad jag äter. Så tittade jag på datummärkningen. Bäst före 870530. Antikvitetsvarning närapå. Hade inte en susning om att jag hade SÅ gamla saker i frysen, särskilt som efter 870530 har två frysar pajat. Efter varann. Så hur gick det här till? Vet ej men vet att korvarna inte blev tillagada och uppätna idag. Mitt samvete har en liten överläggning just nu. Antingen chocka, bedöva och kanske rent av avliva daggmaskarna i komposten eller smyga ner korvarna i brännbart någon annanstans? Här har vi ju blivit aviserade om stickprovkontroller under augusti månad för de som anmält hemkompostering så jag törs väl inte lägga eländet i soptunnan för brännbart här hemma. Klart jag kunde massakrera korvarna (med glädje) och spola ner dem i toaletten men vet vad de lämnar för spår i vår dyrbara avloppsbrunn?
Så, har du kollat vad DU har i frysen?
Ha det gott!
Agneta W
Jag tror det är med frysen som med gärdet. På gärdet kryper stenarna upp vartefter, plockar man bort sten ena året så dyker det upp nya nästa år.
Och idag skulle jag göra en köttfärssås tänkte jag, snodde lite nötfärs från Mia den vita katten med blå ögon för jag hade inget annat i frysen bortsett från fyrkantig fisk och rimmat fläsk. Men så flöt det upp ett litet paket med typ prinskorv fast det stod Pepperoni (Scan) på. Jaha, tänkte jag, den där har jag nog sett förut men kanske kan den piffa till köttfärssåsen. Så jag tog upp den. När den hade fått nästan tina i micron ihop med köttfärsen smakade jag på den. Blixt och dunder, det var som jag trodde. Stark! Sveda i halsen! Huvudvärk! Jag som inte gillar starka smaker utan vill känna vad jag äter. Så tittade jag på datummärkningen. Bäst före 870530. Antikvitetsvarning närapå. Hade inte en susning om att jag hade SÅ gamla saker i frysen, särskilt som efter 870530 har två frysar pajat. Efter varann. Så hur gick det här till? Vet ej men vet att korvarna inte blev tillagada och uppätna idag. Mitt samvete har en liten överläggning just nu. Antingen chocka, bedöva och kanske rent av avliva daggmaskarna i komposten eller smyga ner korvarna i brännbart någon annanstans? Här har vi ju blivit aviserade om stickprovkontroller under augusti månad för de som anmält hemkompostering så jag törs väl inte lägga eländet i soptunnan för brännbart här hemma. Klart jag kunde massakrera korvarna (med glädje) och spola ner dem i toaletten men vet vad de lämnar för spår i vår dyrbara avloppsbrunn?
Så, har du kollat vad DU har i frysen?
Ha det gott!
Agneta W