för att fördriva tiden ska ni få ett recept av mig som jag hittade på nätet förstås. Ska bli äppelmust.
5 kg äpplen, skala och dela i bitar (jag tog bort kärnhusen också fast det stod inte)
Lägg dem i typ damejeanne fast jag har en "hink" av plast som jag satt vin i tidigare, häll på 10 liter kokande vatten. Låt stå ca 7 dagar eller tills det slutar bubbla i alla fall. Antar man ska sila efteråt men det stod inte.
Ho vet, bubblade började det göra tämligen omgående i alla fall.
Skulle ha gjort rönnbärsmarmelad också när jag äntligen kom mig för att inhandla "enkel konjak" enl receptet - eau de vie kanske inte platsar som enkel konjak - men det spelar ingen roll för fåglarna hann före! Inte ett rönnbär i sikte.
Hoppas på en grön vinter på mina breddgrader!
Ha det gott!
Agneta W
5 kg äpplen, skala och dela i bitar (jag tog bort kärnhusen också fast det stod inte)
Lägg dem i typ damejeanne fast jag har en "hink" av plast som jag satt vin i tidigare, häll på 10 liter kokande vatten. Låt stå ca 7 dagar eller tills det slutar bubbla i alla fall. Antar man ska sila efteråt men det stod inte.
Ho vet, bubblade började det göra tämligen omgående i alla fall.
Skulle ha gjort rönnbärsmarmelad också när jag äntligen kom mig för att inhandla "enkel konjak" enl receptet - eau de vie kanske inte platsar som enkel konjak - men det spelar ingen roll för fåglarna hann före! Inte ett rönnbär i sikte.
Hoppas på en grön vinter på mina breddgrader!
Ha det gott!
Agneta W