Men det kan alltid vara värre. Inte så kallt än, senast jag kollade var det -7 och det kan jag stå ut med. Inatt och på förmiddagen måste det ha kommit en hel del och blåst lika mycket för det var faktiskt jobbigt att få gången mellan huset och vedboden så pass att vi kunde få in en kärra ved. Men, som någon sade, vi har tak över huvudet, vi har värme, mat och vatten.
Jag knappar in mig rätt ofta nu för att, som de flesta antar jag, läsa om Jappes vidare öden i Spanien och på väg mot Portugal - samt GBs äventyr i London -.
Håller alla tummar såklart för en lyckosam återförening. För mig, som gillar Ryanair, var det positivt att läsa att de betalar hotell i London. Att de brukar fixa ersättningsflyg vet jag av egen erfarenhet, har inte behövt strida om övernattning men har läst om ett par missnöjda resenärer. Därför dubbelt kul om det fixar sig i Jappes fall! Det var en gladsak idag det.
Den andra blir dagens meny, efter snöskyfflande, vedhämtade och eldning - vi delar på plågorna - jag skyfflar snö - gratis gym ni vet - jag lastar vedkärran - när nivån på vedhögen blivit för låg tar magen emot - Rune kör in kärran och eldar i pannan - och i sinom tid är det dags för dagens meny:
Fullkornspaghetti - gillar jag
Kräftstjärtar - haha, behövde ha mer plats i frysen så jag tog upp ett övervintrat paket kräftor och började tina igår men tappade lusten, det fick bli isterband istället, "skalade" dem idag (hade lagt dem i kylskåpet) hårda skal. Har just upptäckt att jag gillar inte kräftor, tycker nog bättre om räkor eller surströmming.
Till det Felix färdiga kalla fisksås med dill och citron.
OCH DET BLEV GOTT!
Med babyspenat och tomater bredvid.
Plus, och när kommer det, mitt hemgjorda rabarbervin. Kallt och gott. Dessvärre kommer jag inte ihåg vilket år det är ifrån. Här finns så mycket rabarber så i tidernas begynnelse gjorde jag mängder med rabarbervin. En 1,5-liters flaska jag öppnade idag smakade väl inte apa direkt men ganska beskt. Så den slog jag ut - går till vår nyanlagda dyrbara uppdaterade avloppsbrunn, hoppas alkoholen försvinner innan den ska tömmas - en 5-litersdunk jag hittade i skrubben under trappen till övervåningen - ja bor man i en gammal bondkåk man på landet finns det många skrymslen och vrår - ja, i denna 5-litersdunk smakade det helt förträffligt. Så det fick förgylla denna söndagsmiddag.
Ha det gott!
Agneta W
Jag knappar in mig rätt ofta nu för att, som de flesta antar jag, läsa om Jappes vidare öden i Spanien och på väg mot Portugal - samt GBs äventyr i London -.
Håller alla tummar såklart för en lyckosam återförening. För mig, som gillar Ryanair, var det positivt att läsa att de betalar hotell i London. Att de brukar fixa ersättningsflyg vet jag av egen erfarenhet, har inte behövt strida om övernattning men har läst om ett par missnöjda resenärer. Därför dubbelt kul om det fixar sig i Jappes fall! Det var en gladsak idag det.
Den andra blir dagens meny, efter snöskyfflande, vedhämtade och eldning - vi delar på plågorna - jag skyfflar snö - gratis gym ni vet - jag lastar vedkärran - när nivån på vedhögen blivit för låg tar magen emot - Rune kör in kärran och eldar i pannan - och i sinom tid är det dags för dagens meny:
Fullkornspaghetti - gillar jag
Kräftstjärtar - haha, behövde ha mer plats i frysen så jag tog upp ett övervintrat paket kräftor och började tina igår men tappade lusten, det fick bli isterband istället, "skalade" dem idag (hade lagt dem i kylskåpet) hårda skal. Har just upptäckt att jag gillar inte kräftor, tycker nog bättre om räkor eller surströmming.
Till det Felix färdiga kalla fisksås med dill och citron.
OCH DET BLEV GOTT!
Med babyspenat och tomater bredvid.
Plus, och när kommer det, mitt hemgjorda rabarbervin. Kallt och gott. Dessvärre kommer jag inte ihåg vilket år det är ifrån. Här finns så mycket rabarber så i tidernas begynnelse gjorde jag mängder med rabarbervin. En 1,5-liters flaska jag öppnade idag smakade väl inte apa direkt men ganska beskt. Så den slog jag ut - går till vår nyanlagda dyrbara uppdaterade avloppsbrunn, hoppas alkoholen försvinner innan den ska tömmas - en 5-litersdunk jag hittade i skrubben under trappen till övervåningen - ja bor man i en gammal bondkåk man på landet finns det många skrymslen och vrår - ja, i denna 5-litersdunk smakade det helt förträffligt. Så det fick förgylla denna söndagsmiddag.
Ha det gott!
Agneta W