• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Å denna teknik

På slutet av 1800-talet talade man i telefon, undras hur de såg ut och vilka ringsignaler de hade. Bell hete han som uppfann telefonen och fick sitt patent 1874 - men vem ringde han till egentligen. Han var lärare för dövstumma, så bland eleverna fanns det av naturliga skäl ingen att snacka med över en telefon. Han kunde inte heller ringa hem till sin lilla mamma. Mamman bodde nämligen i Skottland och att simma över Atlanten från Amerika med en ledning var ju inte att tänka på eftersom han inte var simkunnig.


Numera utgörs telefonen av en liten plastbehållare med knappar på utsidan och en hel symfoniorkester på insidan. Telefonen ringer nämligen inte längre, den spelar. Den spelar alla möjliga och löjliga melodier det senaste är att den även kan tala, för att meddela sin ägare att någon ringer. Melodierna laddas hem från Internet och man kan ändra ringmelodin på andras telefoner om man vet deras nummer. För att kunna ladda ner alla dessa löjliga signaler behöver man en dator.


Därför har jag har nämligen skaffat en PC och inte en Mack, hade jag haft en mack kunde jag blivit rik på att sälja bensin och diesel för det är väl detta mackar gör. Fast numera säljer mackar mer livsmedel än bensin, det var därför jag skaffade en PC. Med den kan jag ta mig ut i cyberrymden. Där kan man träffa många olika personer som man kan prata med fast man inte ser dem. Det behövs inte ens en liten plastbehållare med knappar på som kallas telefon för att prata utan bara ett tangentbord, det är så man pratar i cyberrymden.



Sedan tar man steget in i chatten, säger att man heter Tom och är 23 år. Man ska inte säga att man heter Egon och är 50+. Det är fantastiskt så mycket som hänt på de senaste 50 åren. När man tänker tillbaka på hur jag i ungdomen gjorde bekantskaper, vi hade inte ens telefon hemma hos mig förrän jag var sexton. Skulle man träffa folk fick man gå till Folkets Hus, Hasses korvstånd eller till Folkets Park och dansa. I värsta fall åkte man på sin moppe av märket Puch, ner till järnvägsstationen och när sista tåget kom, såg man vilka tjejer som var med och då gjorde man upp om "dejtar", som det ju inte hette då, minns inte ens vad vi kallade det för.


Sen jag blev med husbil använder jag bara HBK:s forum och där kan man prata om allt, få reda på allt även det man inte vill få reda på. Kan också läsa var folk befinner sig med sin husbil, för många delar med sig av sitt liv.


Själv nöjer jag mig numera med tre datorer varav två bärbara, två telefoner, en digitalkamera, en filmkamera, tre teveapparater varav alla platta, två bilar, tre byggnader på tomten, två stereoanläggningar, tre radioapparater, en tvättmaskin, en torktumlare, ett torkskåp, ett strykjärn, ett kylskåp, ett frysskåp, ett kök, samt en GPS så jag hittar hem till alla mina prylar. Tekniken går framåt var blir nästa steg?????

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Deleted member 11118
Visningar
409
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Dela detta inlägg

Toppen