H
hianders
Guest
Detta recept låg under rubriken Lättlagat i husbilen:
--------------------------
Vi skall ju åka ut i helgen och då funderar man ju på lättlagad mat i husbilen. Gott även i hemmet!!
Jag kom att tänka på
Hyttsill
(Finns i en kokbok om Potatis där man också beskriver de olika potatissorterna. Har utgivits av Esselte Wezäta AB, Göteborg 1985)
För 10 personer (dela med 5 om ni är två)
10 urvattnade saltsillfiléer
100 g smör el margarin
4 stora gula lökar
3 dl vispgrädde
Lägg väl urvattnade sillfiléer i en ungssäker form. Klicka på hälften av matfettet. Stek i ugn, 250 grader i ca 15 minuter. Skala och hacka löken och bryn den lätt i resten av matfettet. Lägg löken på sillen och häll på grädden. Stek ytterligare ca 15 minuter tills grädden kokat in och såsen är tjock och simmig. Servera hyttsillen med bakad potatis (eller helt vanlig kokad potatis).
Garanterat MUMS!!
HBK 145 Inger
--------------------------
Vi skall ju åka ut i helgen och då funderar man ju på lättlagad mat i husbilen. Gott även i hemmet!!
Jag kom att tänka på
Hyttsill
(Finns i en kokbok om Potatis där man också beskriver de olika potatissorterna. Har utgivits av Esselte Wezäta AB, Göteborg 1985)
För 10 personer (dela med 5 om ni är två)
10 urvattnade saltsillfiléer
100 g smör el margarin
4 stora gula lökar
3 dl vispgrädde
Lägg väl urvattnade sillfiléer i en ungssäker form. Klicka på hälften av matfettet. Stek i ugn, 250 grader i ca 15 minuter. Skala och hacka löken och bryn den lätt i resten av matfettet. Lägg löken på sillen och häll på grädden. Stek ytterligare ca 15 minuter tills grädden kokat in och såsen är tjock och simmig. Servera hyttsillen med bakad potatis (eller helt vanlig kokad potatis).
Garanterat MUMS!!
HBK 145 Inger