H
hianders
Guest
Drömskinka med ananas
400 g skinka el kassler
1 purjolök
2 dl ris
1 tsk salt
3 1/2 dl vatten
1 burk ananas i skivor el krossad
2 dl vispgrädde
1 krm ingefära
1 msk senap
persilja
Ugnen sätts på 225 grader
Smörj en ugnsfast form
Strimla purjon fint och blanda m riset i formen. Salta och slå på vatten, täck m folie och koka i ugnen ca 30 min.
Ta ut formen och höj värmen till 275 grader. Lägg på skivor av skinka eller kassler över riset. Fördela den avrunna ananasen över. Blanda grädde, ingefära och senap och slå över.
Ställ på nytt in i ugnen ca 10-15 min så att skinkan/kasslern fått färg och garnera sen med persilja.
Servera med sallad. Använd gärna dijonsenap.
Skickat från min iPad
400 g skinka el kassler
1 purjolök
2 dl ris
1 tsk salt
3 1/2 dl vatten
1 burk ananas i skivor el krossad
2 dl vispgrädde
1 krm ingefära
1 msk senap
persilja
Ugnen sätts på 225 grader
Smörj en ugnsfast form
Strimla purjon fint och blanda m riset i formen. Salta och slå på vatten, täck m folie och koka i ugnen ca 30 min.
Ta ut formen och höj värmen till 275 grader. Lägg på skivor av skinka eller kassler över riset. Fördela den avrunna ananasen över. Blanda grädde, ingefära och senap och slå över.
Ställ på nytt in i ugnen ca 10-15 min så att skinkan/kasslern fått färg och garnera sen med persilja.
Servera med sallad. Använd gärna dijonsenap.
Skickat från min iPad