Marianne & Ranko
HBK Medlem
Om det nu finns en enda människa och klubbmedlem som verkligen bryr sig (till det yttersta) om allas vår hälsa, så är det väl Jappe, eller hur?
Jag vill hedra den envisa LCHF-aren med en egen rätt som med lätthet kan tillagas i husbilen eller varför inte ute i vildmarken på en muurikka?
Så här går det till.
Koka "klibbig" ris typ sushiris. Läs på förpackningen hur detta ska göras (inget konstigt, bara det inte blir "för vattnigt"). OBS! Ingen risk att man får en eller 2 pucklar på ryggen!
Stek lite gul lök och en klyfta vitlök för dofternas skull. Jag tar även 1/2 hönsbuljong för sma(s)kens skull. Blandas sen med det kokta riset:
Kyl ner riset i ett vattenbad, annars blir det för varmt att forma i händerna:
Nu lindas baconet (av bra kvalitet) runt "sushiris" formade bollar och stekes knapriga på ytan. Vår bacon är direktimporterad "fra" Norge-landet som fortfarande uppskattar kvalitetsvaror (och tar dj.....t bra betalt för).
Lite fräsch somrig sallad (bestäm själv ingredienser) och så är du klar med HBK-Jappe-sushi rullar, voilá...
Jag väljer alltid Ripasso (i brist på Amarone) och Marianne vatten (i brist på "vin"-kultur, hehe...), till den helt unika rätten som ännu inte har hamnat i någon av världens kokböcker, bara här på HBK. Vi sitter på 1:a parkett med våra närmaste restauranger nere på gatan:
Jag vill hedra den envisa LCHF-aren med en egen rätt som med lätthet kan tillagas i husbilen eller varför inte ute i vildmarken på en muurikka?
Så här går det till.
Koka "klibbig" ris typ sushiris. Läs på förpackningen hur detta ska göras (inget konstigt, bara det inte blir "för vattnigt"). OBS! Ingen risk att man får en eller 2 pucklar på ryggen!
Stek lite gul lök och en klyfta vitlök för dofternas skull. Jag tar även 1/2 hönsbuljong för sma(s)kens skull. Blandas sen med det kokta riset:
Kyl ner riset i ett vattenbad, annars blir det för varmt att forma i händerna:
Nu lindas baconet (av bra kvalitet) runt "sushiris" formade bollar och stekes knapriga på ytan. Vår bacon är direktimporterad "fra" Norge-landet som fortfarande uppskattar kvalitetsvaror (och tar dj.....t bra betalt för).
Lite fräsch somrig sallad (bestäm själv ingredienser) och så är du klar med HBK-Jappe-sushi rullar, voilá...
Jag väljer alltid Ripasso (i brist på Amarone) och Marianne vatten (i brist på "vin"-kultur, hehe...), till den helt unika rätten som ännu inte har hamnat i någon av världens kokböcker, bara här på HBK. Vi sitter på 1:a parkett med våra närmaste restauranger nere på gatan: