Receptet är en kopia på KuMaNis Gravad strömming,
men då det inte fanns strömming när jag skulle göra den första gången så valde jag lax. Detta har sedan blivit en favorit av många som blivit bjudna:
Gravad Lax
Ingredienser:
1kg filead lax
1dl ättika (24%)
5dl vatten
1msk salt
Låt ligga i lagen i 4 timmar. Låt därefter rinna av i durkslag.
Sås
1,5dl majonnäs
1,5dl gräddfil
2msk senap
12 vitpepparkorn
Vitlök & gul lök efter behag
1dl dill
1 burk röd kaviar
Blanda samman ingredienserna och lägg i laxfilerna.
Låt stå ett dygn innan servering. (blir bättre efter ytterligare någon dag)
men då det inte fanns strömming när jag skulle göra den första gången så valde jag lax. Detta har sedan blivit en favorit av många som blivit bjudna:
Gravad Lax
Ingredienser:
1kg filead lax
1dl ättika (24%)
5dl vatten
1msk salt
Låt ligga i lagen i 4 timmar. Låt därefter rinna av i durkslag.
Sås
1,5dl majonnäs
1,5dl gräddfil
2msk senap
12 vitpepparkorn
Vitlök & gul lök efter behag
1dl dill
1 burk röd kaviar
Blanda samman ingredienserna och lägg i laxfilerna.
Låt stå ett dygn innan servering. (blir bättre efter ytterligare någon dag)
Senast ändrad: